• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
08.07.2020 06:06

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Здравейте, нов съм

Започната от stanimircho, 20.01.2016 23:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stanimircho

20.01.2016 23:11 Last Edit: 21.01.2016 12:12 by Caxapa
Здравейте на всички аз сам нов и от скоро сам в саита сега правя още новият аквариум не е готов напълно но до ден два ще го направя. Запалил сам се по аструнотоси аквата ми е 400литра ако някои има в излишък може да се разберем поне 7 броя и да ми дадете съвет какво да направя за да го подобря след като го направя щве ви пусна друга снимка
На

jabeto

Здравей!В тоя обем 2бр.са напълно достатъчни.Тоя фон не подхожда.Сложи едноцветен или такъв имитиращ скали и камъни.Зантия рибоци ще ти трябва здрава филтрация.Твоята каква е.

stanimircho

Външна помпа сън сън 305

Публикациите са слети: 21.01.2016 00:12

Ще намаля бройката но ще взема и два сома анцитруси. Несам го довършил сигурно утре вечер имам и сдруги идеи

jabeto

Ако имаш в предвид канистър Сън Сън HW 304 2000л/ч то най-вероятно няма да ти стигне.Ще трябва да добавиш поне и някой вътрешен филтър с подобен дебит.Сложи някакви по обли камъни и гледай в близост до стъклата да няма лесно бутащи се предмети ,че като порастнат тия риби и се сбият хем може да се наранят по острите камъни хем ако се удари някой остър камък в стъклото може да стане беля.

geshi

Определено ще ти трябва и вътрешен филтър и за бройката е прав колегата, а относно сомчетата по-добре си вземи гибицепс или хипостомус.

bunzip2

Здравей колега,
от уважение към другите, се спазва елементарна пунктуация и правопис!
Първият ти пост е написан толкова неграмотно, че направо изгубих желание да го дочета още на втория ред.
На къде отива положението не знам... чудя се на родителите ти, не им ли прави впечатление, че ти не можеш да пишеш, и какво е тяхното отношение!

Поздрави, и се старай повече в училище...

stanimircho

Пиша от телефон и бързам повечето пъти и не гледам какво пиша и как за което се извинявам. Помпата ми е за 350литра за което се извинявам. Ако се наложи ще сложа и вътрешна. Да ще, го променя малко довечера и ще му сложа разтения   :-)

geshi

Астронатоси и растения в един аквариум е мисия невъзможна. Тези риби ще изкопаят каквото и да засадиш. Ако филтъра ти е за 350литра аквариум ще ти е много слаб, тези риби цапат много и ще ти се налага да сменяш мноого вода. Препоръчвам ти или да си вземеш още един филтър, като този или да се насочиш към по дребни риби.

Boromir

Много-зависи какви риби ще вземеш ! Ако, са млади астронотоси на по 7-8см. филтрацията ще стигне и за първо време няма да имаш проблем . Ако, вземеш риби на размер 20см и нагоре пак става с тази филтрация , но ще сменяш вода като замаен и накрая сам ще стигнеш до извода какво още ти трябва. Относно растенията , можеш да сложиш изкуствени и то при млади риби , при големите няма да има смисъл защото ще ги изкарат от грунда и ще ги разхождат из аквариума. Това е , от тук нататък  ти решяваш каква да е съдбата на аквариума ти !
Shrimp Breeding Lover

stanimircho

Благодаря колега така ще направя. Направих голями промени в аквата. И ще взема малки, а като пораснат ще реформирам аквариума изцяло. Имах други идей но стана друго, все пак го промених малко. Ако трябва ще им сложа добълнителен филтър само и само да ги гледам голями

discusfen

За помпа за въздух помисли.За тези риби се слага нагревател с предпазител за да не го счупят ако се блъснат в него.

Boromir

Цитат на: discusfen в 21.01.2016 21:09
За помпа за въздух помисли.За тези риби се слага нагревател с предпазител за да не го счупят ако се блъснат в него.

Така е , хубаво е да е обезопасен нагревателя и кабела , ако са големи риби , но колегата каза че ще са малки, такаче на първо време няма да е необходимо ! Аз лично съм правил предпазител за съд с пирани като изрязвам две ленти от 4мм стъкло , залепям ги "Г"-образно и ги залепям в ъгъла на аквариъма , като оставям 10-тина сантиметра отвор от долу(от грунда до долния край на предпазителя) за да може да циркулира спокойно водата с цел да се избегне прегаряне на нагревателя (особенно ако е от 100W на горе). Кабела се обезопасява лесно , вземаш едино парче маркуч (2-3мм) срязва се от едната страна и се напъхва кабела .
Shrimp Breeding Lover

stanimircho

Да питам някои гледа ли ги от вас. Бързо ли разтат

geshi

Тази риба расте с дни. Колега по принцип има много инфо в нета, потърси с какво се храни, колко се храни, защото е важно.

discusfen

Не е проблема само ,че ще го счупят нагревателя рибите.Проблема е ,че ще има по агресивни риби от малките и ще има по слаби завряни зад нагревателя и с отбелязан нагревател на тялото.Имал съм доста такива случая.За кабела не ми се е случвало с пираните го има този случай.Не бързай с рибите създай биологично равновесие и тогава.За аранжировка използвай плоски камани с по голям размер за да не могат да ги таркалят по дъното рибите като пораснат .За корените важи същото правило по големи и на тях може да прикрепиш папрати.Грунда ти е ситен за растения но ако искаш да посадиш някой ехинодориус ще ти кажа как да стане това.Взимаш една кутия за еднократна употреба за млечна салата с капак.Правиш и дупки с нагорещено шило а на капака правиш дупка да можеш да прекараш листата на растението .В кутията слагаш речен пясък 3,4 мм и посаждаш растението и след това прекарваш листата през дупката на капака и го затваряш.