• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
21.02.2020 16:04

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Ексима

Въпрос за цихлиди

Започната от dido 1, 08.03.2005 12:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dido 1

Имам 65 литров аквариум, който е без обитатели в момента и понеже семейство цихлиди ми влезе под кожата питането ми е в такъв литраж какъв вид цихлиди мога да отглеждам, че да се чувстват комфортно и да ли изобщо е възможно, ако не да се ориентирам към някакъв друг вид. Предватително благодаря за предложенията. :lol:
544л. Малави

Boby_

Цитат на: "dido 1"Имам 65 литров аквариум, който е без обитатели в момента и понеже семейство цихлиди ми влезе под кожата питането ми е в такъв литраж какъв вид цихлиди мога да отглеждам, че да се чувстват комфортно и да ли изобщо е възможно, ако не да се ориентирам към някакъв друг вид. Предватително благодаря за предложенията. :lol:


В 65 л. можеш да отглеждаш кажи-речи само американски цихлиди-джуджета (родовете апистограма и микрогеофагус).

dido 1

Такъв отговор очаквах ако трябва да съм откровен. Мерси Boby.

А 20-на неона дали ще се чувстват добре, при условие, че нямам растителност никаква.
544л. Малави

Boby_

Цитат на: "dido 1"Такъв отговор очаквах ако трябва да съм откровен. Мерси Boby.

А 20-на неона дали ще се чувстват добре, при условие, че нямам растителност никаква.


Не съм спец по неоните, но не виждам причина ако температурата е подходяща (неоните не обичат твърде топла вода) и филтрацията е достатъчна, защо да не се чувстват добре.

dido 1

Ще изчакам спецовете по неоните да дадът някои съвет, тъй и тъй цихлиди няма да се отглеждат :cry: , и за това се ориентирах към неонките. Благодаря още веднъж.

Дали пък някой няма да ме разобеди и за неонките :!:  или по добре беше да задам въпрос от сорта на : Какво мога да отглеждам в 65 л. аквариум, като изключим гупи, хелери, молинезии, плати, златни рибки :oops: .Дано се ориентирам , защото в събота отивам на пазар :lol:
544л. Малави

77

червения неон не го бърка  високата температура :D издръжлив е и е по красив от обикновения неон :wink:

Longanlon

Неоните могат да бъдат 20, но не и повече в 65 литра - тази бройка е направо на границата. Още повече пък ако нямаш растения - необходима ти е много добра филтрация за толкова риби. Честно казано не виждам какво красиво можеш а намериш в празен аквариум с риби, но щом си решил...

dido 1

Пробвах да завъдя някаква разстителност но не става :( , а пък и с моето осветление от 1х18w :oops:  (с червен отенък на силвания), ако има разстение което може да вирее при тази осветеност с радост ще се пробвам за сетен път. Височината на аквариума мисля, че е под 50см. Чакам предложения и, а ко кажете и от каде мога до го купя ще съм благодарен.
544л. Малави

Гарван

Цитат на: "dido 1"Пробвах да завъдя някаква разстителност но не става :( , а пък и с моето осветление от 1х18w :oops:  (с червен отенък на силвания), ако има разстение което може да вирее при тази осветеност с радост ще се пробвам за сетен път. Височината на аквариума мисля, че е под 50см. Чакам предложения и, а ко кажете и от каде мога до го купя ще съм благодарен.


Лампа с червен оттенък на Силвания... Това е Gro Lux. Май другаде е проблема.  :wink: