• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 17:41

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Смяна на вода с вода от бойлер?

Започната от pavcho85, 11.11.2013 13:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Там където стойностите и параметрите на водата са "бетон" непоклатими може да си наливате  директно от водопровода. Това в България, бсе още ме съмнява и не бих се доверил. Тук във Виена са "заковали" параметрите и не мърдат ако ще и да има по пет годишни сезона.

ivotri

Според мен няма нищо лошо да ползваме вода от бойлера.
Често го правя когато нямам престояла вода.
Гогато водата е с по-висока температура много по-лесно излитат газовете и лесно летливите хлорни съединения.
Аз наливам вряла вода и я разреждам на половина със студена, след което разклащам и след като се охлади до желания градус сипвам в аквата.
Според мен ако бойлера работи е достигнал максималната си температура и се вземе проба би трябвало да е малко по-мека водата, нали затова се натрупва накип върху награвателя, въпреки че водата не завира.

pavcho85

Аз вече два пъти доливам от бойлера(който е 250л нов на 2 месеца) и за сега всичко е наред.Нека ако имаколеги които наливат директно от бойлера да споделят.Това с активният въглен е много добра идея и аз си мислех за нещо подобно.

Лора

 Виждам, че повечето колеги практикуват този метод. Понякога практиката е много над теорията. Затова да се изкажа и аз. Но подчертавам, че не съм гледала никога дискуси и не знам как се отразява бойлерната вода на тях.

Редовно наливам вода от бойлера. Спестява затоплянето на водата. А всички знаем, че температурното колебание понякога води до стрес, смърт, болест.
Когато бях със 120л аквариум, смяната на водата си беше точно от бойлера. Нямала съм жертви.

Ако ви притеснява котления камък/варовика, утаил се на дъното на бойлера, може да заврите вода на котлона. След това да сложите филтърна хартия и да филтрирате водата.
Понякога, когато мъжът ми изхаби водата, затоплям вода във ел. кана и си я прецеждам през филтърна хартия. Баща ми с нея си филтрира ракията, обаче аз си чопнах един лист. :-D

п.п Сутрин и кафето си правя с вода от бойлера и още шавам. Отърване от мен няма.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

dalgia

Аз сменям около 200 литра  вода седмично на дискусите от бойлера.Добавям AQUASANA на PRODAC.Досега не съм имал проблеми.Надявам се и занапред да е така защото ако трябва да престоява токова вода във туби това сигурно ще ме откаже от хобито или ще трябва да мина към по непретенциозни риби.

ceko

И аз сменям директно от бойлера  *ROFL*   

Проблеми не съм имал до сега ,но водата в София е супер  *THUMBS UP* *THUMBS UP*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs27.postimg.org%2Fub3yubpcf%2Fuk_GRe_He.gif&hash=fab23b0277348359ae200ce5eefc4c477c5a3876

pavcho85

Е то едва ли водата се променя в бойлера по някакъв начин,защото ако търпи някакво изменение то ще се отразява дори на вода с по добри качества(напр. тази в София).

Similar topics (5)

9362

Публикации: 4
Прегледи: 4010

37816

Публикации: 15
Прегледи: 9155

33333

Публикации: 5
Прегледи: 3917

6360

Публикации: 0
Прегледи: 5010

6853

Публикации: 9
Прегледи: 4816