• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 13:32

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Страхливи Цихлиди

Започната от marto180, 23.08.2015 17:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stanilabg

ЦитатПо-скоро милиграми. Дозите са дадени за 100 л. при смяна, защото се добавят във водата, която се долива. Като сменяш по 20 л., тогава делиш на 5 и готово. Не е толкова сложно .
Това е ясно, но когато водата в аквариума е с желаната твърдост. А аз трябва да оправя твърдостта в целия аквариум. Едва ли 10 гр. MgSO4, 10 гр. NaHCO3 и 7 гр. морска сол ще вдигнат твърдостта с 1 единица (ако приемем, че лакмуса е отчел правилно).

Разбира се, че не искам да умрат. Затова се опитвам да реша проблема с "болните" риби. Едва ли някой би пожелал точно тези двете. *NO* А да се разделя с някоя здрава, също не ми се ще. Мислех по принцип, а не да се гавря с тях, до намаляване на бройката.

Иначе, 6 бр. М'буни жълти (2 женски, 4 мъжки); 3 бр. Хап (като на линка, който съм дал по горе). Искам да поясна, че не са купувани в такова съотношение мъжки:женски, просто така оцеляха за почти година.

П.П. Снимка по късно. :-)

П.П.2 Даже 1 рибка имахме от жълтите, но след 2 седмици явно я изядоха. С което искам да кажа, че едва ли е толкова зле водата, щом са развили потомство.

mitaka01

Здравейте, и от мен.
Ако мога и аз да се включа с един два съвета
махни корените от аквариума
смени поне 50% вода 
филтърът не знам дали ти е само с гъби,но трябва да имаш и керамика за по-добра биологична филтрация,ако нямаш вземи и сложи добра керамика,като имаш предвид че в този модел филтри не можеш да сложиш много си вземи на seachem matrix или на ехейм.
Както са ти казали и колегите храната не е много подходяща за растителноядни мбуна има на тропикал има също и на Хикари,това че в ядат не означава че е подходяща за тях
Общо взето параметрите на водата не са ти добри и затова са така плашливи,имам предвид нитрати,биологична филтрация,смяна на вода,като махнеш корените пх ще ти се качи малко,в момента най-важното е да махнеш корените и да смениш веднага вода и докато не си оправиш филтрацията да сменяш вода два пъти седмично

Поздрави

Публикациите са слети: 16.06.2016 18:02

Един съвет недей веднага да се хвърляш да слагаш химия във водата.

stanilabg

Привет!
Мога да махна корените (ако зависи от мен), но ще остане много голо. *NO*
Имам няколко пръстена керамични, знам че са малко. Мисли се и за нов филтър, ама много ще се вижда, ако трябва да е по голям. Размерите на аквариума не позволяват много възможности.
Относно солта. Чета и по тукашни форуми, тези 50 мг ми се струват малко (как ще ги измеря *dontknow*). Да не би колегата да има предвид грама.

mitaka01

Африканските цихлиди имат по-специфични изисквания към водата - по-високо пх,а с тези корени няма как да го постигнеш, по-хубава филтрация,редовна и голяма смяна на вода. Вие сами се убеждавате като застанете пред аквариума. Просто условията които сте им създали не отговарят на техните изисквания и извинявам се за израза но само мъчите рибетата. Направете смени на водата и махнете корените. Относно филтъра и той върши работа,просто сложете повече керамика.

Similar topics (5)

26331

Започната от ryca_pryca


Публикации: 7
Прегледи: 4493

3937

Публикации: 20
Прегледи: 16594

42985

Публикации: 4
Прегледи: 3755

51381

Публикации: 6
Прегледи: 4191

48030

Публикации: 6
Прегледи: 6405