• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 16:51

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

скалария

Започната от angel_88, 03.12.2006 19:10

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

angel_88

понеже много харесвам скалариите искам да си взема една.като кажа размерите на аквариума знам че ще ми кажете да не си вема.50 литра е 50 дължина-40 воскок-25широк.имам една златна,две даниор рерио,2 малабарско данио,два трихогастера и 2 гупи.много искам да си взема 2 скаларии.ако кажете че няма място за две една сама ще живее ли?

Bass_Maker

За съжаление тази работа няма да я бъде. То в момента положението с рибите ти не е много добре, та камо ли и със Скаларии. Трихогастерите стават доста големи, златната и тя. Да не говорим как си смесил различните родове :( Според мен е най-добре да решиш точно какви риби искаш да гледаш - дали Скаларии, или Трихогастери, или златни и после да попиташ тук с какви могат да съжителстват и с колко :idea:
You cannot kill what you did not create...

mejdupraznika

ами .. така както си ги смесил златните искат по хладкла вода скалариите по висока трихогастерите виждам че са два стават големи. махни златната по възможност и трихогастерите и си гледаи скаларииките. но преди това сифонираи дъното щот с тази принцеса . :?

angel_88

вие имате големи аквариуми и все казвате че неможе в 50литра да гледам и 6 риби.махам единия трихогастер ще остане един.проблем ли е за скалариите да са по 1 в аквариума.искам да имам няколко вида риби в аквариума-не само две скаларии или 2 златни! :(

mejdupraznika

разбирасе че може в 50 литров да се гледат риби но ти така си ги избрал че. Трихогастерите стават големички принцеската също да не говорим как сере  :shock: и там някви даниота. а и 2 скаларии и те стават големички.

:wink:  Ти си решаваш но ще мъчиш рибките  :cry:

Bass_Maker

Цитат на: "angel_88"вие имате големи аквариуми и все казвате че неможе в 50литра да гледам и 6 риби...
Моят аквариум не е кой знае колко голям и честно казано когато си го взех си мислех, че е огромен и си мислех точно като теб относно броя на рибите в него. В момента е пълен само с живораждащи рибки, които не стават много големи, но като се загледам в тях... тая бройка 11 ми се вижда много. А при теб проблемът основно е в съчетанието на вече купените рибки. Трихогастерите стават 13-15см дължина, Скаларията... става огромна. Златната рибка пък е супер неподходяща за конбинация с други рибки освен със златни. Според мен в твоя обем можеш да имаш разнообразни рибки, но трябва да ги подбереш по-внимателно. Да речем, че Скаларията много те кефи... Ми супер! Вземаш си 2 малки скаларийки и си ги гледаш... Според много от нас ще ги "мъчиш", но това е само защото няма да могат да си достигнат максималния размер... Иначе ще си живеят. След като вече имаш Скаларии се замисляш какви други рибки да си вземеш и се съобразяваш със Скалариите. Да не е прекалено малка рибка, та скаларията да я изяде, но и да не е Трихогастер, защото и той ще стане доста голям. Нямаш проблем с разнообразните рибки... Просто ги избирай по-разумно  :wink:
You cannot kill what you did not create...

angel_88

добре де даниото остава малко а и не иска много вода.трихогастера ще го дам на един приятел но искам един да си оставя.тои не е обикновен а няква порода леер.скаларията сама може ли да живее?разбирам ви че ми давате савет но скалария и златна това са любимите ми риби.

Bass_Maker

Предположих, че имаш Леер и затова казах 13-15см. Това са размерите точно на Леера :) Даниотата са ОК. А за Скалариите и Златните... Ами... Пробвай пък каквото сабя покаже :) За скаларията не съм чел да има проблем да живее сама... така, че най-вероятно може да си купиш само 1... Пробвай. Само времето ще си покаже :)
You cannot kill what you did not create...

angel_88

ок,ще взема една само.

Bass_Maker

Само, че махни и двата Трихогастера. Пък ако искаш си вземи и 2 Скаларийки :)
You cannot kill what you did not create...

antonionion

Цитат на: "Bass_Maker"Само, че махни и двата Трихогастера. Пък ако искаш си вземи и 2 Скаларийки :)
2 леери 2 скаларии и 2 данио е добре . все пак в аквариума трябва да има нещо за гледане.златната я отдели в друг съд . успех .

Mirobg

Цитат на: antonionion - 14.01.2007 20:13
   2 леери 2 скаларии и 2 данио е добре . все пак в аквариума трябва да има нещо за гледане.златната я отдели в друг съд . успех .
И тея всичките добичета в 50 литра? Това ще е продължението 'Умирай трудно'.
Човек  не оплитай повече човека и без това до момента е забъркал голяма каша.
: 03.02.2012г 08:08ч
Тези 50 литра по външни размери са измамни. Като извадиш от 50/40/25 по 0,5 см от всяка страна става 49/39/24,литража пада на 45,8. Аквариума няма да се пълни до самия ръб,ако това е 3 см. под ръба-това са ти още 2,8 литра. Равносметката до момента е 43л. При 4 см. грунд-3,7л.
При това положение литража  падна под 40!
До момента в сметките не влизат вътрешен филтър,някое др. коренче растение /водорасло ;)/,корен или едър камък. ???
: 03.02.2012г 09:09ч
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

predatelqt

Здравейте.
Имам един 100 Л аквариум във него гледам два (средно големи) скалара две сомчета калихта(едното малко 2см а другия голям 12см)  един анциструс 11см и един огнен барбус 5см.Искам да ви питам да ли мога да слога още 2-3 огнени барбуса и 2 скалара.
Благодаря предварително

Ribarche

Не не можеш , аквариума е прекалено малък дори и за скалариите . Има профили на рибите  научете се да ги четете най-накрая , там ясно е написано колко е голяма рибата , какъв аквариум е нужен ....... и всичко останало . Щом искаш 4/5 скаларии вземи си аквариум над 200 литра .

Асен Евгениев

Цитат на: predatelqt - 07.02.2012 22:01
Здравейте.
Имам един 100 Л аквариум във него гледам два (средно големи) скалара две сомчета калихта(едното малко 2см а другия голям 12см)  един анциструс 11см и един огнен барбус 5см.Искам да ви питам да ли мога да слога още 2-3 огнени барбуса и 2 скалара.
Благодаря предварително
http://aquariumbg.com/forum/vodorasli/!!!!-molya-za-savet-!!!!/msg361982/#msg361982

http://aquariumbg.com/forum/akvariumni-ribki/sajitelstvo-12202/msg361976/#msg361976
За трети път питаш едно и също. :karamse:
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Similar topics (5)

34658

Публикации: 3
Прегледи: 5494

28645

Започната от mite_98


Публикации: 7
Прегледи: 7364

43083

Публикации: 0
Прегледи: 1787

56399

Публикации: 3
Прегледи: 2310

23368

Публикации: 17
Прегледи: 10675