• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Ексима
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Съжителство на скаларии с.....

Започната от Юл4ето, 23.04.2019 18:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Юл4ето

Здравейте, искам да ви попитам с какви риби съжителстват скалариите. В аквариуима са 3скаларии, 1 чифт тернеции, 2 анциструса (междо другото едната тернеция мисля че е пълна с хайвер,  защото прилича на шамандура :-D). Много бих искала да сложа и безгръбначни.  *YAHOO*
Мерси предварително. 

Caxapa

А колко литра е аквариума? Кога е стартиран?

Юл4ето

Ами забравих да кажа, че не е стартиран. :-D
Иначе е 110 само водата без стъклото и другите неща. 

Lightning_boy

Виж, огледай се из нета. Има таблици за съжителството на различните видове риби. Там много лесно можеш да се ориентираш с какво може да ги гледаш ;)
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

Caxapa

Цитат на: Юл4ето в 23.04.2019 18:06
Здравейте, искам да ви попитам с какви риби съжителстват скалариите. В аквариуима са 3скаларии, 1 чифт тернеции, 2 анциструса (междо другото едната тернеция мисля че е пълна с хайвер,  защото прилича на шамандура :-D).


Уж не е стартиран а едната риба била като "шамандура" Тук сме сериозен форум и такива меко казано детски постове не се толерират.

Юл4ето

Добре, работата е следната:

Аквариума дойде преди 2 дни. Напълнихме 90 литра прясна вода. Снощи след като преседя доляхме още 20 литра стара от аквариума ми със златните и пуснахме двете тернеции и 3 коридораса.

Сега ще сложа филтъра от аквариума със златните и шараните без да го мия. Филтъра е 220/500 литра на час.Няма още грунд и растения и скаларии.

Растения ще си взема от при гупите и ще си купя още.За грунд JBL Manado дали ще е добре или да слагам пясък?

Като си взема скаларии след 2-3 седмици колко да взема? Чудя се 4 или 6.

Искам и два анциструса. Дали ще си създават проблеми с коридорасите?

Двете тернеции дали ще създават проблеми на скалариите, понеже преди имаше една молинезия и ходеха да и ядат шиповете на опашката. Дали ще дърпат перките на скалариите?

ivanpz6

Аз съм естет и харесвам всичко да е приближаващо се до естествената среда. Лично аз бих разкарал бонбонените тернеции не ми харесват все едно да сложа, цветни камъни по дъното... JBL монадо би било добре , ако правиш залесен аквариум :) за грунда кварцов пясък, речен грунд вече е до предпочитания.. Филтъра мисля, че е малко малък за такъв обем аквариум , но нека се изкажат и по компетентните колеги :) За обитателите скаралариите и може би пасаж от еднакви риби например аз със 4 рамирези взех 6 серпи(които пораснаха и са по-големи от рамирезите) и това ме накара днес да взема разбора еспей атрактивни и енергични са не са показали наклонности досега да закачат перките (макар, че мъжкото ми рамирези е с нахапана опашка, мисля че серпите са виновни  :-D) Общо взето разбори, неони пасажни риби-  не мисля, че би било проблем да отглеждаш коридораси и анциструси :) Надявам се да съм бил полезен .

da_ne