• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
30.03.2024 07:22

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Сайт за цихлиди!

Започната от TURBO, 23.11.2004 11:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sho

Kasperski  май за сега остава най-добрия - разбира се и пандаа не е лоша ,пази се само от нортана - разбира се всяка антивирусна се обезмисля ако не се упдеитва редовно - ако искаш повече инфо виж тука http://www.software-antivirus.com/
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

abaro

Като стана дума за цихлиди - аз съм в къщи и в офиса от близо година с AVG6 и съм доволен. Когато е трябвало да се намеси го прави а иначе е много кротка програма. Сега трябва да има нова версия но не съм имал време да проверя. Аз иначе доскоро бях почти френетичен фен на всичко симантекско ( Питър Нортън е това..) но напоследък техните неща са единствените които ми създават проблеми и ме навеждат на мисълта за преинсталация на XP-то, та затова не ги обичам вече :evil:
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

NikolaV

Абе и аз бях много недоволен от нортън и специялно от интерфейса му, докато не минах на Corporate edition. Много съм доволен от него.

Boby_

Пo мои наблюдения нортън антивирус е по-лош от вирусите, от които се предполага, че пази. На моменти се държи точно като вирус. Да не говорим колко ресурси гълта. Затова - NOD32.  :wink:
Иначе моите уважения на мистър Питър Нортън - с неговата книжка за 16-битови персонални компютри започнах да се уча навремето, както се казва. Но за нещастие Симантек отдавна не е Питър Нортън.  :lol:

dido

Говорейки за цихлидите, аз ползавам McAffee NetShield. Не съм имал грижи с него, работи си някъде там отзад, ако има вирус си го хваща - абе много-много не го мислиш.  Идеалната антивирусна за мен. За Нортън - единствените му хубави програми навремето бяха в Norton Utilities. Оттам нататак след като мина на виндовз беше трагедия.

Boby_

Цитат на: "dido"Говорейки за цихлидите, аз ползавам McAffee NetShield. Не съм имал грижи с него, работи си някъде там отзад, ако има вирус си го хваща - абе много-много не го мислиш.  Идеалната антивирусна за мен. За Нортън - единствените му хубави програми навремето бяха в Norton Utilities. Оттам нататак след като мина на виндовз беше трагедия.

Щом ще е за цихлиди разговора, нека да е за африкански поне. На симантек уиндоуските C и C++ хич не бяха лошо също.

dido

Да, африканските цихлиди май са най-интересни. В тоя смисъл Ц/ЦПП на Симантек е доста остаряло :-). За времето си беше нещо доста добро, но Visual C отдавна е стандарта в програмирането за WIN32. В момента просто няма какво да му се опре.

Boby_

Цитат на: "dido"Да, африканските цихлиди май са най-интересни. В тоя смисъл Ц/ЦПП на Симантек е доста остаряло :-). За времето си беше нещо доста добро, но Visual C отдавна е стандарта в програмирането за WIN32. В момента просто няма какво да му се опре.

:lol: Ти да не се извъдиш сега фен на M$ с това Visual C?  :lol: Майтапче. Да, определено е по-добро. Но аз лично винаги съм предпочитал интерфейса на Борланд, поради което ползвам техните RAD начело с Делфи. Седмицата е екстра. И не започвай със сравнения паскал vs. си, защото съм се наслушал на доста такива през годините.  :wink:

sho

ми нормално е вижте на нортана статуса в линка дето съм дал - "стой далече"
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

dido

Фен не съм, VC просто ми харесва, функционално е и работи много добре. Генерирания код е оптимален. В този смисъл борланд са много назад. Техния VCL е голяма боза, генерирания код е гола вода и т.н. Едно време почнах със CBuilder, но доста скоро се отказах от него. Що се отнася до паскал/с аз съм от с-лагера :-)

Boby_

Цитат на: "dido"Фен не съм, VC просто ми харесва, функционално е и работи много добре. Генерирания код е оптимален. В този смисъл борланд са много назад. Техния VCL е голяма боза, генерирания код е гола вода и т.н. Едно време почнах със CBuilder, но доста скоро се отказах от него. Що се отнася до паскал/с аз съм от с-лагера :-)

Аз понеже повечко с бази данни съм се занимавал, отколкото със системно програмиране, мога да кажа, че на времето BDE (и в частност поддръжката за парадокс и самият парадокс) бяха светлинни години напред в сравнение с ODBC-то на М$. А сега същото може да се каже и за InterBase. М$ го поддържат, но все пак Борланд са си майсторите в това отношение. А, и понеже си фен на опънсорса, да ти напомня, че борландци отвориха кода на InterBase 6.  :lol:

dido

По въпроса за базите данни и африканските цихлиди - моите фаворити са PostgreSQL и MySQL - и двете са open source. И двете се достъпват най-лесно през т.нар. native APIs. Нямаш нужда от никакъв междинен слой от сорта на BDE или ODBC. Подобни слоеве улесняват преносимостта на кода но същевременно яко спъват функционалността на DB - сървъра. Затова и ги избягвам и използвам въпросните native APIs. Що се отнася до Борланд - какви били, какво са направили и т.н. - за мен тяхната песен е изпята - много са назад от реалността в момента. Едно време им бях фен заради TurboC/BorlandC, но времето на DOS е безвъзвратно отминало.  Те не успяха да направят нещо подобно под виндовз - каквато е реалността днес, много закъсняха и с Linux - на никой не му трябва Kylix днес :-)

NikolaV

Абе знаех си аз, че не разбирам от цихлиди...
Особено от тия последните отдавна се отказах...
Мдааа... Не стана програмист от мене... :oops:

Boby_

:lol: didio, знаеш ли, че отдавна се каня да пробвам MySQL и все се захващам със "спешни" проекти, които в крайна сметка си правя на каквото си знам.  :lol: Тъкмо сега май е моментът.
Иначе от 5-6 години не се занимавам активно с програмиране, та явно съм поизостанал. Макар че като гледам каква ТРЗ-програма и сложиха на нашата счетоводителка (с дибейсовски таблици правена), направо ми се вдигна самочувствието. А хората това го продават и пари за него взимат.  
8)

П. С. Ама и аз съм един модератор - в центъра на възможно най-нямащия нищо общо с риби офтопик.  :lol:  :lol:

dido

Цитат на: "Boby_"
...П. С. Ама и аз съм един модератор - в центъра на възможно най-нямащия нищо общо с риби офтопик.  :lol:  :lol:

Що бе, мохабета изцяло се въртеше около цихлидите - заедно стигнахме до извода, че африканските са по-интересни от южноамериканските  :lol:

Similar topics (5)

46920

Публикации: 5
Прегледи: 3452

15520

Публикации: 23
Прегледи: 12398

1016

Публикации: 18
Прегледи: 8101

6038

Публикации: 1
Прегледи: 4712

58465

Започната от Zori


Публикации: 1
Прегледи: 2809