• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 20:56

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

рамирези

Започната от hristol83, 14.07.2015 00:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

hristol83

Искам да си купя рамирези харесаха ми, но в момента имам хелери молинезии и сомчета. Дали ще съжителстват мирно в 70л. аквариум? Имат ли някакви особени изисквания при отглеждането и колко най малко мога да гледам?

_Kirilov

В тези литри ако са само рамирезитата можеш да гледаш 2 двойки.
Не си казал каква е бройката на останалите ти, но предполагам няма да е малко количеството защото сигурно имаш и подрастващи.

hristol83

По принцип имам 3 големи хелерчета, 3 молинезии и 2 анцистуса. Малките са ми 10-тина но мисля да ги пораздам. Днес ходих до един магазин и там продавачката ми каза че в общи линии само неонки и сомчета мога да гледам спокойно без да има конфликти с моите рибки. Исках да гледам скаларии, но освен че опаткаха едно котило хелерчета почнаха да хапят и сомчетата. Върнах ги обратно и приключих с тях. Май с живородките други няма да има за сега.

Caxapa

Макар и да са от един континент рибките които имаш и тези които искаш да добавиш са с различни изисквания на отглеждане. Цитат от тема как се отглеждат тези рибки:Во­да­та, в ко­я­то жи­ве­ят те­зи ин­ди­ви­ди е ме­ка, РН (ки­се­лин­ност­та) е приб­ли­зи­тел­но 5.0, а твър­дост­та е не­о­се­за­е­ма и поч­ти не­у­ло­ви­ма. Тем­пе­ра­ту­ра­та е оп­ре­де­ле­но за­ви­ше­на на 30<176>С. Не­об­хо­ди­мо е да сме на­яс­но с всич­ки те­зи об­с­то­я­тел­с­т­ва, за да си нап­ра­вим рав­нос­мет­ка за раз­лич­ни­те жиз­не­ни па­ра­мет­ри  Жалко за идеята ти но някак не е осъществима.

hristol83

Отказвам се от идеята. След някоя година живот и здраве ще махна живородките и тогава.

hristol83

Здравейте отново днес ходих до един магазин за рибки и видях от сините много ме кефят. Искам да знам дали са агресивни спрямо останалите рибки и най вече спрямо малките, изяждат ли ги? Не искам да  остана съвсем без поколение от живородките. Относно параметрите на водата ще разчитам на меката Софйска вода.

zariio

Агресивни са доста.По-малки ако са рибките мисля няма да оцелеят.Аз съм с черен неон и не го закачат но черитата изчезнаха до едно :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

Vicky

Здравейте,вчера взех 2 рамирези,в магазина мъжкият беше много цветен и жизнен,а женската без цветове. Като ги пуснах в аквариума мъжкия си скри цветовете и повече седи в единия край на аквариума,а женската се оцвети стана жизнена и го кълве. При него може ли да е от смяната на обстановката о нормално ли е женската да го напада?

hristol83

Здравейте купих си 4 оказаха се 3 женски и 1 мъжки. Няма никакъв проблем с другите риби разбират се отлично. Гонят другите само от мястото къде са хвърлили хайвер но за саега не успяват да го опазят имам 1 хитър сом дето все ги издебва и на няколко пъти им изяжда хайвера. Едната женска се научи да лови малките на живородките но пак имам по някоя оцеляла тъкмо не се развъждат прекомерно. Взнимайте си спокойно не са чудовища.

boriskox

Да ползвам темата да попитам
Взех си две сини ранирезита като за м+ж.Определено едното е женско защото е по-заоблено.
Обаче незнам дали е нормално( досега не съм имал рамирезки) мъжкаря много грубо я ухажва и постоянно я гони.Това нормално ли е?Също мисля да си взема и по един чифт от Микрогеофагус рамирези.Има ли проблем със съвместното съжителство?Аквариума е около 200 литра.

Sentinel

Поведението им е нормално. На скоро и аз си купих двойка рамирези но обикновени. Мъжкия постоянно гонеше женската а тя се криеше по ъглите. Оказа се че е нужно малко време на женската да се почувства готова за игри :) Относно втория въпрос и на мен ми е интересно дали има проблем да се смесят различните видове рамирези.

discusfen

Какъв да е проблема като се омешат сини с шарени най много да искарат жълти рамирези.

boriskox

Здравейте,имам следния проблем с рамирезките ,обикновените са.
Понеже останалите живородки са по лакоми и рамирезките не ядат така лакомо и има няма седмица-две ,месец и някоя даде фира.Това ли е проблема,от глад ли е?Аквата е слабо населена,200 литра ,с два вътрешни филтъра и когато меря параметри на водата са винаги в нормите,температурата ми е закована на 25( сега може и да е паднала на 23 заради по хладното време.
Какво мислите?

Similar topics (5)

59287

Публикации: 0
Прегледи: 2460

5800

Публикации: 0
Прегледи: 2824

45805

Започната от ivanchoy_mk


Публикации: 0
Прегледи: 1616

39375

Започната от herz


Публикации: 9
Прегледи: 5573

31643

Публикации: 14
Прегледи: 7278