• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 17:59

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Раждането на едно Малави :)

Започната от BPEMETO, 22.01.2007 16:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Boby_

Цитат на: BPEMETO - 07.02.2007 11:09
Може ли да се гледат папагали в  Малави аквариум  ?  :-)

Не

puhcho


torsade

Абсолютно невъзможно е да се гледат папагали в малавийски аквариум  :-D Ако сложите в аквариум, който е малавийски, поне един папагал, и той спира да е малавийски.
Охлювът не ни е враг!

Boby_

Цитат на: torsade - 07.02.2007 16:06
Абсолютно невъзможно е да се гледат папагали в малавийски аквариум  :-D Ако сложите в аквариум, който е малавийски, поне един папагал, и той спира да е малавийски.

Еййй, взе ми го от устата! От пръстите, де. Чаках го тоя сладур да попита "А защо не може" и щях да му кажа тъкмо това.  :-)))

rookie_gyn

И да поитам извън контекста на цялата тема: Като казваме "папагал" трябва да разбираме предполагам "онова" което прилича на "нищо" така ли? Защото аз отдавна си знам и викам може би неправилно папагали на крибензисите. Въпроса ми е във връзка с темата "предлагам бели папагали" Щото можех да си изпрося ако бяха крибензиси

BPEMETO

07.02.2007 22:26 #35 Last Edit: 07.02.2007 22:31 by BPEMETO
До това положиение съм стигнал засега. Коралите няма да ги има във финалния вариант, може би ще оставя само червените. Двете кафяви скали са от вулканичен произход и май не се срещат в Малави, но са много интересни и има място за криене в тях. :) Утре чакам да ми доставят една част за Серафила и го пускам да работи. Надявам се до една седмица да намеря и камъни.  Грунда достатъчен ли е според вас или да сложа още ? Осветлението е 1х60см , смятам да сложа още една пура. Само да припомня - аквариума е 90х37х46 ( 153л) Сега му майсторя капак, ще покажа и него по-нататък :)

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi48.photobucket.com%2Falbums%2Ff240%2FBPEMETO%2FAquarium%2F1.jpg&hash=41db4e9b941d95644ebde99fd08f77d387b45306

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi48.photobucket.com%2Falbums%2Ff240%2FBPEMETO%2FAquarium%2F2.jpg&hash=872cf16561f0491d6dfd6b1dda5203b7c2ed0e01
155л  Африкански цихлиди +
->Аквариуми<-
->Жаби<-

dido 1

 :-) Екстра е
Пясъка е добре на пръв поглед, камъни наистина ще ти трябват още. По околовръстното има много камънак за продаване, провери ли??? Ако сложиш камъни само от един вид ще изглежда доста по добре от колкото ако нахвърляш различни камъни с различни цветове, лично мнение ;-)
Какви риби мислиш да взимаш???
544л. Малави

BPEMETO

Камъни точно в този момент не мога да си намеря ( от Пловдив съм ) Бях на една борса за камъни, но чакат да получат като за аквариума след около седмица. В зоо-магазините едно камъче е 15лв , а там ми казаха за цена - 20ст за килограм :)
Смятам да има рибки от Малави, но за точните видове още не мога да кажа. В Пловдив най-богат избор има в магазин Дискус. Днес ще пусна Серафила да работи и след около седмица ще тествам водата и ще мисля какви точно и колко да са рибите. Надявам се до тогава да си намеря и камъни.
155л  Африкански цихлиди +
->Аквариуми<-
->Жаби<-

NikolaV

BPEMETO, разходи се до Бриколаж /ако имате във филибето де/. Поне в софииския има на поносими цени.

doncamillo

Голяма шаренийка с тези камъни,намери си ги само от един вид,а коралите нямат никакво място там (от естетична гледна точка),натроши ги и ги слагай във филтъра
420л Малави М'буна F1
400л Малави Утака
190л Танганайка

BPEMETO

08.02.2007 14:34 #40 Last Edit: 08.02.2007 14:36 by BPEMETO
Както вече казах коралите няма да присъстват във финалната версия :) Само кафявите скали. Бях сложил коралите, за да не седи празен аквариума. Сега най-големият ми проблем е намирането на подходящи камъни.  Бриколаж има в Пловдив, но камъните, когато бях там, не ми се сториха подходящи - бяха само няколко почти гладки.
155л  Африкански цихлиди +
->Аквариуми<-
->Жаби<-

Boby_

Укритията са малко. Малавийците искат повечко пещери. И doncamillo е прав за корала.
Иначе с времето камъните ще се "уеднаквят" на цвят.
Освен това аз лично не бих сложил нищо с червеникав оттенък в аквариума си - много често това подсказва за наличие на желязо.
Потърси варовикови камъни или такива от пясъчник (ронят се малко, но са подходящи). И се погрижи да има много укрития.

И е крайно време да започнеш да слушаш какво ти се говори. Ако исках да се захвана с теб от позицията си на модератор тук, тази тема отдавна нямаше да я има, а ти нямаше да можеш да припариш до раздела. Съветвам те да спреш да се държиш като ощипана булка, ами да се вземеш в ръце и да "чуеш" какво ти се говори (пише).

BPEMETO

Не виждам, защо една  такава тема може да бъде закрита, още по-малко този, който я е публикувал да бъде "прокълнат" от раздела. :)  Ако с нещо пречи на останали темата на един начинаещ за устройването на едно Малави и хората си пазят съветите за някои по-достоен от мен - така да бъде, но нека те решат.
155л  Африкански цихлиди +
->Аквариуми<-
->Жаби<-

niky

Ама ти си много докачлив. Какво точно в горния отговор на Боби те дразни, че не разбирам.
Отговаря ти конкретно и споделя немалкия си практичен опит.

Ти верно като госпожица се сърдиш.
Хайде стига с тия сръдни, да си говорим за акваристика.
И стига с тая параноя от заключване, изтриване и т.н.

В тоя форум се стремим да сме различни. Болшинството от хората тук са интелигентни и ерудирани хора с разностранни интереси и едно от тях е акваристиката.
Има място и за шеги разбира се, но не за дребни и ненужни скандали.

Ако имаш наистина основателни претенции (не като тези които четох в Лафче) - обърни се лично към мен.
Поздрави.
Н.Начев.

Boby_

Цитат на: BPEMETO - 08.02.2007 14:43
Не виждам, защо една  такава тема може да бъде закрита, още по-малко този, който я е публикувал да бъде "прокълнат" от раздела. :)  Ако с нещо пречи на останали темата на един начинаещ за устройването на едно Малави и хората си пазят съветите за някои по-достоен от мен - така да бъде, но нека те решат.

Направих ти терминологична забележка от позицията на човек със знания и опит.
Поради комплекси ли някакви, поради що ли ти реши да спориш, без да имаш аргументи зад гърба си. След което пък по още по-мътни за всички причини сметна, че над теб се оказва тормоз.
Предупредих те съвсем меко. Правя го отново.

Правилата в този раздел са прости: говорим си за цихлиди, всякакви лични разпри са АБСОЛЮТНО недопустими, също както и мрънкане срещу модератора. При най-малкия намек за нещо подобно ще трия без обяснение - смятай това за последно предупреждение. Ако щеш се оплаквай на когото искаш - все ми е тая. Омръзна ми от глупостите ти и от държане като малка госпожица. Това е интернет и няма как да очакваш всеки да внимава да не те настъпи по мазола. Ако не ти изнася - прав ти път. Точка по темата.

Similar topics (5)

6088

Публикации: 4
Прегледи: 2880

2706

Започната от nixanbal


Публикации: 3
Прегледи: 4173

57199

Публикации: 3
Прегледи: 2476

49238

Публикации: 94
Прегледи: 26810

10096

Публикации: 11
Прегледи: 6243