• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 13:52

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Pseudotropheus demasoni с кой "жълт" вид може да се съчетае?

Започната от Aquarius, 09.06.2007 22:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Boby_

В момента гледам танганийски цихиди - имам няколко вида, но основното, което ми доставя удоволствие, са трофеусите.
Ето линк към профила на аквариума ми в цихлид-форума, ако те интересува подробности:
http://www.cichlid-forum.com/tanks/displaytank.php?tank=10028

torsade

Аквариус, искам само да уточня: Виждам, че се опитваш да предвидиш съотношението между половете в аквариума. Да, тези съотношения, които предлагаш, не са лоши, но как смяташ да ги постигнеш? Мислиш ли, че една малка рибка (предполагам, ще ги вземеш малки) може да бъде точно определена? И ще повярваш ли тогава, когато ти кажат: "Тази е 100% мъжка (женска)!" Вероятно всъщност ще вземеш риби с неясен пол, от които после можеш да си отделиш такива, каквито ти трябват.
Охлювът не ни е враг!

Boby_

Да, torsade повдигна друг съществен въпрос - достигането на желано съотношение между половете. А то обикновено се прави, като се вземат повечко малки рибки (10-тина от вид примерно) и постепенно с израстването и изясняването на половете излишните мъжки се отстраняват. Това, разбира се, създава ред проблеми, като например какво да правим с излишните мъжки, кога точно сме 100% сигурни в пола на дадена рибка и т. н. Все пак е единственият смислен начин. Другият е да разчитаме на шанса, което не е много мъдро. :-)

doncamillo

Aquarius ,доста хора дават съвет за неща в които не са сигурни.Аз гледам в един аквариум 15 саулосита и 9 демасони + други видове и ти казвам че между демасони и саулоси не само че няма никакви проблеми,а и това е една от най-яките и красиви комбинации,според мен.Отделно от това, демасони и мъжко саулоси не си приличат толкова......е примерно за жена ми рибите ми са 3 вида-оранжеви,жълти и сини.Само който гледа така на тях може да каже че демасони и мъжко саулоси си приличат...
420л Малави М'буна F1
400л Малави Утака
190л Танганайка

Aquarius

doncamillo, а какво мислиш за комбинацията между Pseudotropheus demasoni + Labidochromis caeruleus. Според cichlidforum, прочетох че разликата в размерите е само 1 инч в полза на вторите. Какво ще кажеш, като човек с опит зад гърба си, относно тази комбинация!?!

chadelec

Тва дето пише 1 инч е доста относително , Labidochromis caeruleus стават доста по - големи от Демасонитата. :-)
325l.Tanganyika
14 Tropheus sp. "Ikola" F1

doncamillo

Цитат на: Aquarius - 13.06.2007 21:54
doncamillo, а какво мислиш за комбинацията между Pseudotropheus demasoni + Labidochromis caeruleus. Според cichlidforum, прочетох че разликата в размерите е само 1 инч в полза на вторите. Какво ще кажеш, като човек с опит зад гърба си, относно тази комбинация!?!

Супер е,макар че мангано с цаерулеус е още по-добре.Като поведение цаерулеуса и демасонито са доста различни.За мен лично колкото и срещана цаерулеуса е една от най-красивите М'буни.Аз гледам в един аквариум Цаерулеус,мангано,саулоси и демасони.А тази разлика от 1 инч няма да е толкова,а доста повече,но това не трябва да те притеснява,Демасонито е агресивна риба и не се оставя,а цаерулеуса е сравнително по-спокойна(макар че по този въпрос може да се поспори)
420л Малави М'буна F1
400л Малави Утака
190л Танганайка

Similar topics (5)

4136

Публикации: 1
Прегледи: 2359

19460

Публикации: 0
Прегледи: 4863

42985

Публикации: 4
Прегледи: 3742

35360

Публикации: 3
Прегледи: 3841

5438

Започната от DarKness


Публикации: 9
Прегледи: 4423