• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 18:43

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Продължават да си изяждат хайвера..

Започната от glorious, 08.02.2008 22:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

glorious

Здравейте, малко се позагубих, но вече пак съм на линия..

в 80л аквариум гледам 3 скаларии, една женска и две мъжки, един трихогастер /вдовец/, две джулита и два анциструса.та за 6-7 път скалариите хвърлят хайвер, и на 3-4 ден го изяждат. предните пъти все ставаше нещо и оставаха на тъмно за една вечер или 30тина минути и вината беше в мен, но този път лампата свети денонощно, за да не остават на тъмно. днес до 17:00 бяха изяли побелелите зрънца, сега поглеждам и какво да видя, всичко е изядено :(  има ли някакви трикове или просто не съм случил на родители?!

spetsa

Отделяй хайвера в отделен аквариум изцяло с аквариумна вода и слагай малко метилено синьо.Ако искаш да излюпиш хайвера в акварима изкарай всички риби освен родителите :) Успех

ceco

Да ти кажа мисля, че са анциструсите.На мен ми се е случвало също 2-3 пъти.При мен винаги хвърлят на ехинодоруса.Анциструсите пълзят отдолу на горе по листото и скалариите ги виждат в последния момент, вече хапнали 2-3 зърна.
След това отделих листото в една пластмасова родилка, която плуваше в аквариума.Скалариите се успокояваха и забравяха за хайвера, когато обаче се излюпи почваха да пазят родилката.Тогава идваше реда на бандитите-ботии, които изсмукваха малките през дупките.От тях също няма спасение.Обръща се обратно и смуче и макар и двете скаларии да я бият тя не мърда.Най накрая взех друг аквариум сега имам сигурно 100 малки.Не знам обаче какво ще ги правя :duvar:
Според мен след няколко часа хайвера е оплоден и спокойно можеш да отделиш листото в друг съд, както ти е казал Спеца.

glorious

дам , това с отделянето си е професионално, аз исках в естествена среда, да стане естествения подбор.:)

имам едно 20л-во, но като станат температурите да може без нагревател ще отделя малко хайвер, засега така ще трябва да се оправят.

пс
мерси за отзивите

Similar topics (5)

21604

Публикации: 3
Прегледи: 6642

7959

Публикации: 7
Прегледи: 4112

28542

Публикации: 1
Прегледи: 2667

17615

Публикации: 4
Прегледи: 3546