• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 11:02

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Помощ за определяне вид на цихлиди

Започната от БойкоМ, 24.01.2015 10:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

БойкоМ

Здравейте Колеги,
Гледам барбуси, но при последното ходене на съботния пазар не издържах и си взех две цихлиди, но не си спомням какви ми казаха че са.Аквариума ми е 100л.от около 1година стартиран, имам и растения- валиснерия и бакопа.Животните ги взех преди седмица,засега няма проблеми с барбусите, пренаредих го за да има повече укрития за новите обитатели - били мъжка и женска уж, но не съм много убеден, ще се радвам ако някой може да ми помогне, не отказвам и някой съвет. Прикачил съм малко снимков материал.






micka

Pseudotropheus Saulosi  мъжки са и двете, но едното не се е оцветило още.

БойкоМ

Много благодаря,
дали не трябва да си взема женски?А не са ли много две за моята локва? Засега не се гонят.Не знам как ще се разберат с барбусите.

micka

Изчакай все пак и други мнения, но мисля, че не бъркам, а иначе се гледат 2ж/1м. Като пораснат мъжките стават сини, а женските оранжеви. Устомътещи са.

Caxapa

Не е никак трудно след като са определени по наименование рибите да се поразтърсиш в профилите им  написани в сайта ни и да видиш как се отглеждат и какви изисквания имат. Влагайте малко старание  за да не се налага да пренаписваме целият изписан материал.

ZIRO

Mязат и на Metriaclima estherae:
http://www.cichlid-forum.com/articles/met_estherae.php

Ама не мога да преценя точно от тези снимки.
И колега micka как прецени че са мъжки  :-D.
Колега БойкоМ тези цихлиди въобще не са за условията на този аквариум. Това са африкански цихлиди и искат високи стойности на Ph, по-добре се пробвай с американски!
Има много информация в нета, почети малко преди да взимаш импулсивно риби ;)
Успех!

micka

Преценил съм така, защото гледам такива риби и съм на 90% сигурен, че са такива, но за всеки случай му казах да почака и други цихлидари да си кажат мнението.

Ivan_S

Аз отглеждам само саулоси и честно казано ми е трудно да определя дали са такива, особено синият екземпляр. Ако е мъжки, тялото трябва да е по-мастилено синьо. Дори и да е стресиран, гръбната, гръдните и аналния плавник трябва да са черни, те няма как да са толкова сини. Жълтурът повече прилича на саулоси. Бих го определил като женска корал ред, въпреки яйченото петно. Ако е мъжки, на този размер трябваше да му се виждат поне вертикалните черни черти. Моите са тайван риф и женските нямат такива петна. Колега БойкоМ, тази жълта риба жълта ли е или по-скоро оранжева? Всъщност каквито да са рибите, не им търси съответните партньори, а нов дом, ако ме разбираш какво искам да кажа. Те са толкова различни от твоите риби по изисквания и поведение, колкото Земята и Луната :).
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

БойкоМ

Благодаря за бързите отговори. Бих ги разменил за нещо по-подходящо,което може да вирее при мойте палави барбуси.  Само да не са крибензиси и рамирези имам горчив опит с крибензисите. Дано да не ми се разсърдят модераторите за спама. Ако някой има интерес да ми звънне 0894379010.

Ivan_S

Вероятно ще ти се разсърдят. За това направо си пусни обява с линк към тази тема, който се интересува, да може да види рибите :).
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

Similar topics (5)

16136

Публикации: 1
Прегледи: 3708

6055

Публикации: 1
Прегледи: 4967

52881

Публикации: 18
Прегледи: 7015

515

Започната от stanko


Публикации: 1
Прегледи: 2779

43556

Публикации: 0
Прегледи: 2030