• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 11:08

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Нова аква 112 литра с рамирези

Започната от Nebunu, 15.12.2016 13:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Nebunu

Големия е различен вид от другите, като малкия имам още 2 обаче не са толкова големи. Аз искам един голям, за това го сложих него. Довечера ще пробвам пак още комбинации.

Нещо взе да ме притеснява шкафа, тои един шкаф изваден от кухнята кога сложихме съдомиялната, купих една плоскост за от-горе, залепих я и стана така както се вижда на снимката. Дали ще издържи? Аквата ще тежи около 150 кг на края. Трябва да прочета още малко, преди да го напълня с вода.

evgeni200

Ако имаш плоскости и няма да ти пречи сложи още един крак по средата където е най-големия натиск и си готов  :-)

Nebunu

Имам, остана ми материал доста. Това би трябвало да го направи достатъчно здрав.

Nebunu

Дали ще ми сфърши работа системата с мая и захар? Четох много по въпроса и мисля да пробвам. Все пак избрах само растения които нямат нужда здължително за ЦО2. Hirsuta, parvula, bacopa australis и monieri и мъхове ( това е за сега ).

Ще ползвам торовете на kuvert ( Profito ).

Чакам растенията да пристигат след нова година и го стартирам.

Деян

Тя за вършене, ще ти свърши работа (доколко устойчиво и рентабилно е друг въпрос). Само внимавай, защото регулировката на подавания CO2 е малко трудна. Веднъж съм пробвал с мая и захар, два часа по-късно рибите беряха душа по повърхността.... какво пък, значи идеално съм го разтварял.  :-D
*DRINK*

jikcata

Аз вече карам една година с мая и захар :)

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk


Nebunu

Това ми стана ясно и на мен че мога да отровя рибките. Тъй като стартирам сега, за момента рибки няма да има, но след месец ще сложа. Jiksata каква ти е рецептата и как регулираш дозата? Бройш мехурчита ли? Мерси.


jikcata

Не регулирам с нощо. Аз съм с 60 литра аква и с една двулитрова бутолка няма как да имам толкоз яко подаване че да изтровя рибите. Само веднъж имах проблем ,но навързах две бутилки и то лятото когато подаването е по силно заради топлото време

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk


Nebunu

Ами аз мислих да сложа една бутилка 1,5л с 2 чаши захар и 2 чайни лъжици и още една бутилка половин литър само с вода за малко регулиране и това е. За това не се сетих изобщо, че лятото е по топло и маята гори по бързо.

Публикациите са слети: 30.12.2016 18:55

Здравейте,

Днес стартирах аквата, мога ли веднага да сложа микро и макро по половин доза? ( седмичната доза ). Или да оставям растенията няколко дена да се адаптират първо?

Към колегата Деян, канистъра от сън сън 302 е нещо уникално, НЕ СЕ ЧУВА, много тих. Ще видим как ще се справи по нататък.

Nebunu

Малко ъпдейт. Открих и първите обитатели, нсй вероятно ги получих с растенията.

Nebunu

Здравейте,

От повече от 3 месеца не съм писал в темата, просто нямах време. Моята първоначална идея не е в действие в момента, имам предвид аквариум с рамирези. Аквариума мина през много промени от старта, от леко залесен до 90% залесен до средно залесен в момента. С рамирези пробвах малко обаче найстина са много чуствителни рибки, много бързо умират. В момента имам само една женска. Вчера и завчера работи УВ лампа понеже се получи бум на бактерий и водата стана като мляко. Мъчих се около 3 седмици да го стабилизирам без УВ-то обаче не можах. След 2 дена с УВ стана сълза.

Дано ви харесва.

Понеже не може да се каже че е аквариум с рамирези, ако админа реши че мястото на темета не е тука моля да я премести.

Similar topics (5)

28295

Започната от striker


Публикации: 5
Прегледи: 4197

36955

Публикации: 3
Прегледи: 3250

57387

Публикации: 1
Прегледи: 1757

16488

Публикации: 19
Прегледи: 11073

26225

Публикации: 2
Прегледи: 3339