• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 16:12

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Neolamprologus leleupi:степен на агресивност.

Започната от rollon, 08.03.2014 13:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rollon

Здравейте колеги.Разполагам с аквариум с размери 100х40х40=160 литра бруто,като нетно събира естествено по-малко вода.До скоро отглеждах малавийци в него и ако в началото всичко вървеше добре,то впоследствие разбрах,че тези рибета изискват по-голям аквариум.Бях решил да минавам от цихлиди на по-мирни рибки,но разгледах профила на Neolamprologus leleupi и бях много впечатлен от външния вид на рибата.Това,което ме притеснява е,че в интернет,особено по чуждестранните форуми пише,че това рибе е доста агресивно.Как смятате,може ли да се отглежда в аквариум с размерите на моя и каква бройка.Могат ли да се комбинират с neolamprologus brichardi.Това,което ми се иска е в аквата ми да няма постоянен бой и риби по ъглите,просто не ми е красиво,а и отделно водата,която се изплискваше при малавийците(макар и да имам стъклен капак+капак от ПДЧ наистина ми идваше малко в повече).Ще очаквам мнения най-вече от хора отглеждали въпросната цихлида/ди :).

mackman

Комбинацията м/у лилиупи и брихарди е класика, нямат проблем да съжителстват...
А иначе, аквариума ти е с много добри размери да гледаш и двата вида.... Вземи си по 5-6бр. от вид, сложим повече укрития... Можеш да добавиш и малко юлидохроми си или циприхроми си.... Лилиупитата са агресивни към себеподобни и за това трябва да се гледат  по повече рибки от вид....

tao

Аз пък бих ти препоръчал да не смесваш видовете.
Не защото лелеупи-то е агресивно , а защото цялата  красота при отглеждане (говоря и за размножаване) при  брихарди-то изпъква най- вече когато се отглежда видово.

Galina_Dim

Извинявайте, че разбутвам стара тема, но в момента сме пред подобна дилема и вкъщи. Но скомбинация дафодил+брихарди. Проблемът ни е, че не можем да намерим брихарди никъде. Има ли някой представа откъде можем да намерим?
Има си теми и раздели за този род запитвания!/Мод. Сахара/

ATANAS1111

Препоръчвам ти група лелеупи с няколко калвуса и горе пасаж цаци- циприхромиси.Естествено с доста укрития, рапани- диетата им е еднаква-обема за тази комбинация е горе долу приличен- не би трябвало да има проблем.
520 l.Tanganyika

6 Cyathopharynx Furcifer "Karilani" F1
10 Altolamprologus compressiceps Gold head "Kasanga"
5 Eretmodus cyanostictus "Kigoma" F1
15 Neolamprologus brichardi Albino

288 l. Tanganyika

12 Tropheus Nkonde Yellow  F1
22 Tropheus Black Bulu Point OB

Similar topics (2)

41691

Публикации: 2
Прегледи: 2532

9547

Публикации: 1
Прегледи: 3180