• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 04:26

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Наранен Green Terror

Започната от tre, 16.01.2013 13:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tre

Имам сериозен проблем,с един мъжки green terror. Преди  повече от месец се самонарани.Мислих че ще се възстанови сам,но не се получава  раната му не се затваря.Иначе няма разлика в поведението му жизнен си е.Kак да го лекувам дайте съвет.

Niikii

Може да пробваш с някакъв дезинфектант. Аз съм лекувал с йодна тинктури. На върха на клечка за уши топиш от тинктурата и после обтриваш болното място. След това си пускаш рибата в аквариума :)

tre

Смятам да го отделя,в един 50 литров  аквариум и да го лекувам с антибиотик.Мястото около раната е доста подуто. Кажете какъв да бъде антибиотикa .

wwladoo

Колега гледам ,че си от Варна--отиди в магазин на Аквамания,там бях гледал,че имаше специално мазило за мазане на рани при големи цихлиди и изобщо големи риби,марката не си спомням,защото беше някаква серия не известна на БГ пазара.Беше цяла серия от лекарства не само един вид и мазилото беше от нея,не съм я ползвал,но рядко се срещат мазила,за директно мазане.Предполагам колегите ще ти помогнат. ;-) :-)Доколкото си спомням като се позаинтересувах,ми бяха казали от маг.,че като намажеш раната я запечатва и не допуска да станат вторични инфекции.
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

tre

 И така отделих го в един 50 литров аквариум,сложих  yellow powder във водата и отделно го третирах  раната с Arowana Wound Protect.Въпроса ми е някой ползвал ли е  Arowana Wound Protect. Прегледах листовката НЕ можах да разбера,на колко време трябва да се третира рибата-за сега мисля по веднъж на ден.
Ако някой знае колко често трябва да се прилага лекарството,нека сподели.

tre

Здр колеги, лечението на ривулатуса продължава. 3 дни го държах в карантинен аквариум, третиран с  yellow powder, и мазах с мехлем  Arowana Wound Protect. Днес го пуснах в общия аквариум, раната си остава все така отворена , но поне подуването спадна . Въпроса ми остава същия: моля, някой да ми отговори- колко често трябва да третирам с Arowana Wound Protect мехлем рибата. От това , което четох, разбрах , че мехлема запечатва раната  и не допуска да станат вторични инфекции , но за какъв период.

Similar topics (4)

43601

Започната от Nazgh0ul


Публикации: 4
Прегледи: 2568

48441

Започната от micka


Публикации: 6
Прегледи: 3909

58545

Започната от Росен Славов


Публикации: 0
Прегледи: 2126

39325

Публикации: 3
Прегледи: 3850