• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 03:52

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Крибензиси

Започната от Igi, 17.05.2005 15:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Dan4o70

Bolta,до кога родителите се грижат и пазят малките?
При мен са в общ аквариум с 10-на кардинали и 2 коридораса,но това не е проблем за крибензисите,които са си завоювали една гляма територия от дъното.
Женската е по активната,тя седи основно в черупката(кокосова) и гони натрапниците,мъжкият повече се интересува от нещо за хапване.

Bolta

Цитат на: Dan4o70 - 28.01.2011 15:13
Bolta,до кога родителите се грижат и пазят малките?
За пръв път имам малки от Крибензиси. Иначе съм чувал, че дори като имат ново поколение - пак не закачат поотрасналите малки, но незнам тази информация доколко е достоверна! Относно, докога ги пазят..., когато поотраснат малко, се разпръскват повече и им е по трудно да ги събират.
Цитат на: Dan4o70 - 28.01.2011 15:13
Женската е по активната,тя седи основно в черупката(кокосова) и гони натрапниците,мъжкият повече се интересува от нещо за хапване.
При мен, доста често си сменят ролите. В такъв смисъл, че винаги при малките е единия родител, но се сменят.
Иначе женската е по-загрижена, какво се случва вътре в пещерата, а мъжкия много рядко влиза .... да не кажа и само когато трябва да си свърши работата относно хайвера  :-D. Главната му роля е да я охранява от натрапници, според мен.

marta

Здравейте пак, от снощи моите двама юнака май имат хайвер, разбрах го, защото той дори малко се показваше от д-то на женската.... Влизаха излизаха от къщата, тя подчти затвори дупката с грунд... най-вероятно имат хайвер. Мъжкия сега е на пост, а женската вътре. Интересува ме, тъй като четох, но не намерих нищо ... за колко дни се излюпва хайвера.? Аз Вдигнах градусите на 28 (до сега темп. беше 25).

Bolta

Цитат на: marta - 03.02.2011 07:28
...Мъжкия сега е на пост, а женската вътре. Интересува ме, тъй като четох, но не намерих нищо ... за колко дни се излюпва хайвера.? Аз Вдигнах градусите на 28 (до сега темп. беше 25).
Щом е такава работата, значи 100% имат хайвер.  :-)
Иначе за излюпването му... и аз незнам след колко време се излюпва. Просто след няколко дни, ще видиш най-неочаквано цялото семейство на "разходка" из аквариума.
А, относно температурата... аз я поддържах само на едни градуси 24-25.

marta

Снощи женската излизаше от къщата и действително се беше вталила, но това бяло топченце още беше на д-то... нормално ли е това?

Bolta

Тези петимата са героите, които оцеляха в аквариум с Барбуси.  :-D
В момента са сами в 24 литрово аквариумче. Вече си водят спокоен живот, без някой да ги преследва. Похапват си Артемийка... :-)

ivanpz6

Малко да подновя и аз темата , че прах е хванала  :-D!
От вчера съм с аквариум 175л , и си дойде с 3 чифта крибензиси на доста прилични размери! И 3-те женски са с ярко червени коремчета, но хайвер няма и пича от който ги взех , не сподели да са имали. Имат един кокосов орех , и една от двойките се върти постоянно там! Забелязвам от време на време , че тази двойка прави странни треперещи действия ( така да го нарека) гледах уж в ореха не видях да има нещо! Бих бил благодарен , ако някого сподели опита си и най-вече какво е поведението на рибите в размножителния им период ! Хубава Вечер!

zleny

Здравейте,
 120 литра , две двойки Крибензиси и малки гупи. Стана бой между двойките преди две седмици в резултат на което останаха само една женска и един мъжки. Женската се чуства добре, но мъжкият се крие нон стоп в кокоса и излиза да яде, само на избрана от него храна:), като се появи за храна започва веднага да гони женската. Той имам вид на стресиран и явно не харесва женската. Някакъв съвет? Благодаря!

White Wolf

Гледам главно се говори тук за двойки, а мен ме интересува точно обратното.  :-D

Понеже не искам бебета, въпроса ми е добра идея ли е да взема само един мъжки като централен в аквата + някоя група от разбори или тетри?

niky

Не виждам проблем, освен че ще е самотен.  :)

Similar topics (5)

36407

Публикации: 0
Прегледи: 1556

32243

Публикации: 6
Прегледи: 5021

27601

Публикации: 5
Прегледи: 3251

5102

Публикации: 6
Прегледи: 4094

39445

Публикации: 3
Прегледи: 3622