• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.06.2020 17:05

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Цихлиди

Започната от puhcho, 05.12.2006 18:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

puhcho

Можете ли да ми измислите по-голям към 550литра ама да може и папагали и астронотуси.Там трябва 12 мм нали.И колко лева ще ми излезе.Правилно ли се ориентирах че на пецата аквариумите са най-добри(Издържели по 20 години)

Gareth

Това е един добър аквариум, но все пак е малък за такива риби. Затова предлагам да се спреш само на едните, аз вече ти казах на кои според мен. Щом искаш да ги развъждаш, най-добрия начин е като си вземеш повечко малки, за да станат с времето двойки. Обаче след като пораснат могат да останат само няколко от тях...4-6 най-много!! Това значи, че другите трябва да бъдат извадени от аквариума. Пред теб има два варианта - да си вземеш десетина малки астронотуса и като пораснат да махнеш някои от тях или да си вземеш готови 2 или 3 двойки.
УСПЕХ!!

puhcho

Можете ли да ми измислите по-голям към 550литра ама да може и папагали и астронотуси.Там трябва 12 мм нали.И колко лева ще ми излезе.Правилно ли се ориентирах че на пецата аквариумите са най-добри(Издържели по 20 години)

Gareth

Виж, на Пецата аквариумите са добри, но не можем да кажем, че са най-добрите. Има много други хора, които също правят добри аквариуми, но щом си си решил при Пецата...отиваш, измисляте с него размерите, той ти казва колко рибета можеш да си гледаш в него и готово. Щом все пак искаш да си ги гледаш и двата вида, ще трябва да се задоволиш с по-малко бройки от всеки вид. Това е. Относно стъклото...колкото по-дебело, толкова по-добре, за да си сигурен, че няма да имаш проблеми :wink:

mejdupraznika

бааа  :twisted: ти така само си говориш и си фантазираш къде ще го слагаш тоя сандък ? решил ли си как мислиш 550 литра от 10 или 12 мм ще направиш аз бих се подсигурил и да сложа 12-ка просто задаваш въпроси който... пуснал си тема за аквариум и за риби ти аквариума не си решил какъв да е апък за рибите питаш оправи си филтри милтри нагреватели и т.н пък тогава за риби да говорим.

ако всичко ти е готово съм съгласен но така като гледам. накрая ще се откажеш и няма да си вземеш аквариум ако бях на тебе утре сутринта отивам да зимам 520 литров с 12-ка  :lol:

puhcho

Аз филтри и такива неща съм си ги избрал. :evil:
Иначе аз си питам можеше никой да не ми отговаря. :x  :x  :x  :x  :x
Пък и плюс това изборът не е толкова лесен колкото си мислиш. :wink:
Нямя как да го купа утре защото винкеловата ми стойка е готова но чакам още шкафа. :x

Gareth

Цитат на: "mejdupraznika"бааа  :twisted: ти така само си говориш и си фантазираш къде ще го слагаш тоя сандък ? решил ли си как мислиш 550 литра от 10 или 12 мм ще направиш аз бих се подсигурил и да сложа 12-ка просто задаваш въпроси който... пуснал си тема за аквариум и за риби ти аквариума не си решил какъв да е апък за рибите питаш оправи си филтри милтри нагреватели и т.н пък тогава за риби да говорим.

ако всичко ти е готово съм съгласен но така като гледам. накрая ще се откажеш и няма да си вземеш аквариум ако бях на тебе утре сутринта отивам да зимам 520 литров с 12-ка  :lol:

От една страна си прав, че прекалено от рано пита за рибите, защото той дори няма аквариум, а камо ли другите неща, които са му нужни. Но пък от друга една, човекът просто иска да е ориентиран кое колко струва, с какво може да се гледа и т.н. Нека пита :wink: По-добре така, първо да пита, а после да купува, отколкото да си накупи един куп риби и да се чуди какво да ги прави...примерно.

Gareth

Цитат на: "puhcho"Иначе аз си питам можеше никой да не ми отговаря. :x  :x  :x  :x  :x

Ние затова сме тука, за да отговаряме на въпросите ти. Ако още нещо те интересува...давай!!! :lol:  :lol:  :lol:

puhcho

Два serafill 1300,два sera нагреватели 300W,за фон скали и ще си завъдя мъх,Грунд средна големина,само растения не съм решил.Всичко ми е замислено mejdu praznika такаче не злобей tooth
Светлина-някъкви пури на sera

Gareth

Цитат на: "puhcho"mejdupraznika такаче не злобей tooth

offtopic  XAXAXA, казаха ли ти го ppp  ppp  ppp
Мъх трудничко ще си завъдиш, защото ще го изпапат, камъни...ОК, можеш и дърво да сложиш или да си направиш пано, растения - може да сложиш някоя и друга Валиснерия Гигантея, но все пак можеш да пропуснеш :wink: Иначе филтрите са добри, както и нагревателите. Сега само остава да си ги купиш и да си поръчаш аквариума...след това са рибоците и си готов :)

puhcho

Много ви благодаря на всичките дори и на mejdupraznika.
Айде чао! :D  :D

mejdupraznika

Цитат на: "puhcho"Много ви благодаря на всичките дори и на mejdupraznika.
Айде чао! :D  :D
:blush аи жив и здрав  :drunk

zariio

Цитат на: "puhcho"Аз в форума на пецата гледах такъв смесен аквариум с цихлиди астронотуси и папагали.  http://aquamaker.hit.bg/Astronotus/HPIM3524%20optim..jpg
http://aquamaker.hit.bg/Astronotus/HPIM3680.jpg

Да ама неговия е 1000литра