• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 15:46

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Цихлазома Ху (червен папагал)

Започната от timeshoy, 15.01.2017 21:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

timeshoy

Здравейте!

Днес си купих червен папагал (жената много си хареса рибката). В 180 лита аквариум гледам metriaclima estherae, pyrsonotos и labitocromis caeruleus. След като пуснах папагала, той запична да се крие (това поведение го приех за нормално в предвид стреса от пренасянето и новите съквартиранти). Вечерта забелязах, че новият обитател стои доста лениво зад флейтата на филтър и нагревателя, поразбутах го и започна доста активно да плува, но другите риби доста настървено го хапят. За да започне наново разпределението на територията, разбутах декорацията в аквата.

Знам, че доста от колегите тук са строго против тези хибриди и за това не искам мнения дали изборът ми на риба е правилен или не, а как да спомогна приемането й от другите риби.

Въпросът ми е дали мога да направя нещо друго, за да улесня приемането на новият обитател. Не искам да уморя рибата, защото както писах в началото, жената много я хареса, а и на мен ми е доста симпатична, пък също така и е скупа риба.

nicco

Ако не го бият прекалено,а само се крие изчакай да свикнат с него и агресията ще намалее.Ако нещата ескалират може да го отделиш в родилка от зелена мрежа за около седмица,нищо няма да му стане от това че е тясно.Става и с прерязана пластмасова бутилка 3-5л.пробита отвътре навън.

Публикациите са слети: 16.01.2017 11:56

Може да загасиш и осветлението и виж дали агресията няма да намалее.
200l. Victoria
240l. Malawi Mbuna
320l. Placidocromis,Aunocara

timeshoy

Днес сутринта като светнах лампите, видях, че папагалът си плуваше спокойно. Веднага като светна се скри. Днес след работа ще го видя на какво дередже е, и може да пробвам вариантът с отделянето.

timeshoy

Надеждите ми за мирно съжителство се разбиха, когато онзи ден видях папагалът да се носи с главата на долу. Едва се движеше горкото животинче, затова отделих рибката в една мрежеста родилка.

Няколко дни по-късно, рибата си плува нормално, но е цялата в рани, изглежда много зле. Има ли някакво лекарство или нещо, което да сложа във водата, за да ускоря зарастването на раните и да избегна инфекции?

karadaliev

Метиленово синьо обикновено слагаме когато се притесняваме от инфекции, но твоя случай звучи малко по-сериозен. Може би директно някакъв антисептик за рибки ще е добре да сложиш, подозирам че колегите могат да препоръчат специфичен - аз не съм ползвал.

мирослав

здравейте  извинявам се ако въпроса ми не е по темата но стартирам с 200л аквариум и 4 цихлиди от малави но си намерих на оферта 2 тигрови 20см и един червен папагал и въпрос е колко от тези големи цихлиди мога да събера в 200л преди да се избият на всякъде чета че трябва 200л за тези гиганти но не и колко броя могат да живеят в 200л

nicco

Те че ще живеят ще живеят,но не са за този обем 20+ см. риби.Хубаво си почнал на малави ама всеки си решава.
200l. Victoria
240l. Malawi Mbuna
320l. Placidocromis,Aunocara

мирослав

ок благодаря ще са малави докато си харесам друг вид аквариума го правя за красота в хола а само малави камъни ми седи постно

Similar topics (5)

31526

Публикации: 4
Прегледи: 3662

47212

Публикации: 0
Прегледи: 2135

37291

Публикации: 32
Прегледи: 14159

7650

Публикации: 5
Прегледи: 4495