• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Ексима

Бебета РАМИРЕЗИ - а сега накъде????

Започната от desunka, 05.03.2015 09:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

desunka

Здравейте, вече цял месец си отглеждам първото поколение бебешори рамирезки (новак съм, с аквариум от 3 месеца и то с рамирезита). Бебоците се излюпиха на 1 февруари и вече повечето са около 1 - 1.2см. Общо са около 11-12 парчета. Има голяма разлика в размерите обаче - най-малките(2-3 броя) са около 6-9мм, а гигантът в групата е към 1.5см. Преди два дни мирът и спокойствието в мини аквичката изведнъж изчезна и се появи агресията! Гигантът, както и още 2-3 по-едри започнаха да гонят всички останали и помежду им стават битки.....Аквариумчето е само 6л, но все си мисля, че тия злобарчета са още твърде дребни, за да има чак такова значение пространството. Следват два логични въпроса: 1.Кога е добре дребосъците да се преселят в големия аквариум (цели 54л, със 3 женски и 2 мъжки рамирезита, 3 анциструса, 3 САЕта и малко тетри, добре залесен)??? Тъй като родителите им бяха прекрасни микрогеофагус рамирези (остана само таткото, майката се спомина внезапно...), сигурно ще запазя 1-2 от дребосъците ( с риск да се пренасели аквариума), но не знам какво да правя с останалите.....>>>>Следва вторият въпрос: 2.Някой да желае рамирезита???
Снимката е зле, ама толкова може телефонът.


desunka

Благодаря за съвета за втория въпрос - разбира се че там ще пусна предложението (съвсем бях изключила за този раздел....). Но все пак основният въпрос е колко големи трябва да станат рибетата, за да се осмеля да пусна някои от тях в големия аквариум. Притеснява ме, че няма изобщо да достигат до порциите храна....Предполагам, че другите риби няма да им обръщат много внимание, но малките ще са достатъчно стреснати.

Чавд

Аз мога да взема 2 рамиреза, ако има останали  *THUMBS UP*

desunka

То дребоси има (все още са си същата бройка), само дето са много малки още. Някой няма ли да даде съвет за това, кога е подходящо да се социализират с другите в големия аквариум??? Единият анциструс в общия аквариум е доста агресивен и гони рамирезитата и се бие с таткото на дребните и се опасявам да не земе да ги убие.

karadaliev

Не съм никакъв експерт в това, за което питаш, но от моя опит (с отглеждане на живородки) ако искаш да оживеят повечето е добра идея да ги отглеждаш в аквариум специално подготвен за тях до към поне 3-4 месечна възраст когато са достигнали някакъв оптимален размер.