• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 19:44

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Американски цихлиди

Започната от grazo, 25.10.2010 22:33

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

grazo

Пишете кой какви американци гледа

митко

A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch


grazo

Митко относно Амфилофус цитринелус развъждаш ли ги , в какъв аквариум ги гледаш и имаш ли снимки ?  :-)

митко

Да ,в момента имам само малки.Големите ги продадох.Още не са се оцветили.20 Броя ги гледам в 50лт.Ако искаш мога да ти подаря.А иначе ей тук ги гледам
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

canecorso

Зебровидни са моите....взех си 2ка ..хвърли хайвер ...имам около 40 малки...и 7 от светлата форма...другоо....Птеригоплихт голям кам 20 см...хипостомус по4ти колкото него....мн сомчета....двоика анцитруси....змиорка....и разни др...за пълнеж....мисля малко боции да си взема....но ще ми трябва по голям аквариум....поне 250л....мисля и него сам да си залепя...но не сам сигурен дали ще издаржи.....

grazo

И моите хвърпяха обаче в общия аквариум и малките бяха изядени .  *MODERATOR*

grazo

Малко снимки на мойте американци :) .







Ако някой може да ми каже ривулатусите какъв пол са , ще съм му благодарен .  :-D





marta

И двата са ти мъжки  8-) Женските са по-дребнички и горната перка (гръбната) няма извивка в края и не достига до опашката. Аналните перки на женските са черни, а през размножителния период целите женски стават черни. Телата на женските не са толкова окрасени, а хрилите линиии са по-тъмно сини. Женските нямат "чело". Поне при мен разликата е видима и съм сигурна, че твоите са мъжки. Красиви екземпляри, моите са по-млади.

grazo

Ами мойте са 4 броя и 2 са по малки от другите 2 и по-често са черни .  Иначе тези рибки са на 5-6 месеца и са доста млади и не са сформирали чифт досега . Качи някоя снимка на твойте . :)

marta

Аз от снимките видях само 2 ривулатуса и те са мъжки....  8-)
Моите в момента си имат малки. Те са и двамата на 7-8 месеца и 2 седмици след като ги взех (бяха 3), 2 от тях сформираха чифт и след 2 дни вече имах хайвер. Третото също беше женско ама беше по-дребничко и грозничко и го биеха.
Като формираха чифта в аквариума имаше и Биоцелатумчета пак младички, но това не им попречи да хвърлят хайвер. Сега са си самички в аквариума и нищо не ги притеснява, а и самия аквариум не ми позволява да сложа повече риби. Ако имаш чифт дори и аструнатусите няма да им попречат да хвърлят хайвер. Сложи им керамична делва или саксийка където да се крият и хвърлят и ако наистина женските са ти по-тъмни очаквай да си имат хайвер скоро. Сложи укритието в някой ъгъл, усигори някаква преграда пред него (при мен пред делвата има камък), което да ограничи набезите на другите риби. Много добри родители. Първо хвърляне и имам 100% излюпване, майката си ги мести из аквариума като почиства след тях, вече много са се раздвижили, но все още коремчетата им тежат. Чакам събитието след 1-2 дни. Ще им оставя малките, за да се научат да се грижат, но при теб при наличието на другите риби сигурно не трябва да им ги оставяш ако искаш да запазиш поколението.

grazo

Еми да то в аквариума е живо чудо нигрофуциатусите имаха бебета няколко пъри , астронотусите също имам и ягуари и ривулатуси . Ривулатусите са прекалено млади ми се струва , аз ги взех октомври - ноември и бяха много малки по 1 см някъде . Ще потърся готини камъни и ще гледам да направя укритията . :)

marta

Най-добре е някакво гърненце или нещо като пещера с гладки стени. И пред него нещо като укритие или преграда. Ако има нещо такова те ще се замислят за малки 100%. Не съм с голям опит, но съм разпитала мнооого подробно доста хора и по техни напътствия за сега всичко при мен е нормално и идеално. Дори не ми докосват растенията... нежни рибки се оказаха, а очаквах кочина  :-P

grazo

Те сега са нежни защото са млади  :-D Като одъртеят малко (да станат на 2 години) и ще станат по - бурни . Иначе е добра идея за делвата , но не ме кефят глинени предмети в аквариума . Ще гледам да измисля по - едър каманяк . :-D Сложи някоя снимка на твойте  :-P

marta

Веднага след като си намеря зарядното за фотоапарата ще наснимам и двата аквариума  :-) Късмет с твоите и да споделяш какво се случва. Моите веднага се замислиха за малки като им сложих укритието. При мен тези глинени укрития стоят добре заради растенията... или поне на мен ми харесват ;)

Similar topics (5)

56408

Публикации: 7
Прегледи: 3736

36955

Публикации: 3
Прегледи: 3249

6017

Публикации: 1
Прегледи: 4174

33567

Публикации: 2
Прегледи: 4286

5019

Публикации: 2
Прегледи: 5966