• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 07:34

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

СКАЛАРИЯ

Започната от РОСЕН, 17.07.2004 20:33

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

koko

Цитат на: "РОСЕН"Моите Скаларий веднъж се биха няколко дни и после се умириха.Предполагам че и на твоите ще им мине :D


уффффф .............отдъхнах си ......... и моите спряха "ей така" без причина  :lol:

РОСЕН

Според моите наблюдения стават по агресивни като хвърлят хаивер и след няколко дни се успокояват.Твоите скаларий колко са големи(на възраст)?

koko

Цитат на: "РОСЕН"Според моите наблюдения стават по агресивни като хвърлят хаивер и след няколко дни се успокояват.Твоите скаларий колко са големи(на възраст)?

малки са (на 5 месеца) - около 8-9 см на височина - твоите какви са? не мисля че са искали да хварлят хайвер - освен това не трябва ли да са агресивни към останалите а не помежду си?! :lol:

РОСЕН

А моите са малко по-големи .Ама си бяха и помеждуси агресивни, даже каточели повече към себеподобните отколкото към другите видове.Едната ми направо не спря да ги тормози близо 3 дни стрелваше се хапеше , маи си пазеше няква територия, но после всичко утихна и не съм имал такива проблеми повече.Пожелавам ти и ти да нямаш. :D

koko

мерси - дано  :lol:  :lol:  :lol:

martinis

За мен това са едни от най-красивите и интересни риби.
Аз лично гледах една двойка няколко години, но за голямо мое разочарование умряха. След един такъв двудневен бой помежду си. Нямаха никакви видими наранявания, но първо женската залиня и умря след още 4-5 дни. Мъжката живя още един месец и умря също. Бяха добре гледани около 10см. на дължина 4 и половина годишни скаларии...
Аз съм с 100литров аквариум и си мисля, че дори и за двойка 5 годишни скаларии е ... тесничък.
Но мисля, пак да си взема да гледам, в малко по-голям аквариум де...

koko

скалариите са наистина забележителни и според мен. те, доколкото знам, се "делят" по двойки доживот. това е доста интересно наистина! иначе са изключително грациозни и с много оригинална форма на тялото. много съм доволен от тях. :lol:

РОСЕН

Много са яки ама от време на време нещо се побъркват, и стават бая агресивни. :D

martinis

Да, сигурно и мойте си умряха, щото ги беше прихванало нещо... Ех, добре си живееха с едно лабео и един птерихоплихт... Но както и да е, сега за нищо на света не бих пуснал скалария при еквиденса си...  :lol:

koko

разбираемо е желанието ти да предпазиш невинните жертви на сблъсъка  :lol:
аз лично бих избрал скалариите все пак  :lol:
определено ми прилягат на определението "красива рибка"  :lol:  :lol:

aqua

Не е случаен факта, че скаларията или по-точно нейният силует са станали едвали не символ на световната акваристика. Това е направо емблематична риба. Доколкото знам е една от първите цихлиди показани в Европа.

Mercedes`SLK

тука като чета за скаларии и се сещам да попитам за мойте. Те са двойка, чисто бели и хварляха хайвер всеки 2 седмици в аквариума (60 литра). След ок. 2 месеца ги преместих в 225 литров и оттогава спряха напълно. На какво може да се дължи това ?!?!
Благодаря предварително ;)

aqua

Здравей SLK,
Първото, което се сещам е, че си им променил условията на живот - ВОДАТА вероятно на първо място. Друго - да не си променил драстично мястото на съда.
Но все пак това преди колко време се е случило, на каква възраст са ти скалариите?
Пиши нещо по конкретно, защото иначе по-трудно може да се ориентира човек.

Anonymous

е водата явно се промени, защото имаше торф във филтъра. а сега ги преместих временно във стария и пак се задяват, може пак да хвърлят.

Mercedes`SLK

Вчера хвърлиха пак хайвер :) , но този път са сами в 60л. аквариум. Тази сутрин няколко яйца бяха побелели, предполагам, че са неоплпдени. Сега ще видим дали ще се излюпят. Искам и да питам докога да държа родителите в аквариума?
Благодаря предварително!

Similar topics (5)

38574

Публикации: 13
Прегледи: 6167

4891

Публикации: 0
Прегледи: 2417

34662

Публикации: 15
Прегледи: 8030

31027

Публикации: 1
Прегледи: 2340