• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Несъвместимост на черноморски обитатели

Започната от kamos, 22.05.2009 19:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kamos

Провокиран от разговора ми днес с Cabral отварям тази тема с молба, имащите черноморски аквариуми с времето да я попълват.
Това което се сещам в момента

попчета и скариди /вторите стават храна за първите/
рапан и черни миди/същата причина/
морско конче и морско шило/същата причина/
морско шило и малки сафридчета/същата причина/
скорпид и всички останали /същата причина/
морско куче паун и водорасли/същата причина/
големи лапини и малки сафридчета/същата причина/

Допълвайте *privet*

Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

bigbeer

Актиния - малки сафридчета
Актиния - малки 'игли' или Морско шило ;)

- Голям гад е актинията!

Cabral

За морските кончета и игли ще пусна снимки следващата седмица. Оказа се, че невинните морски кончета са изключително свирепи зверове. Когато са в близост до морска игла или шило се увиват с опашки около нея като я обездвижват, след което я убиват, както каза Камос я изсмукват. Действат организирано и хладнокръвно, аз и щерката каталясахме да ги махаме от иглите, а на сутринта бяха убили и трите по-големи. Дали го правят за храна или ги убиват защото са в една хранително ниша не установих поради бързите им действия на кончетата. Нападнаха само големите игли, които заради малкият аквариум и многото растителност  бяха по-трудно подвижни. Останалите 2 по-малки игли се покриха из водораслите и не пострадаха, а и аз намалих кончетата на две.  Постепенно едната игла се наду и преди три дни се обзаведох с малки иглички, може би бяха 15-20, преди да увия филтъра с плат. Сложих им артемия, но и тя ми се струва голяма и едва ли ще преживеят, но поне днес, след третият ден още се виждаха няколко. Тях ги имам и на филм и ще съм благодарен ако някой обясни как се качва. Не знам дали ще преживеят, ако им хващам планктон с марля, ако въобще е възможно да се хване. Така или иначе съм решил да се боря цяло лято за да отгледам малки.

Similar topics (5)

40413

Публикации: 87
Прегледи: 50499

12962

Публикации: 38
Прегледи: 29294

36353

Започната от борислав


Публикации: 25
Прегледи: 20182

12052

Публикации: 56
Прегледи: 35814