• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Какво е това черноморско животно ?

Започната от Коле99, 24.01.2012 18:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Еднорог

Привет, Коле. Според двете ми книжки за животните в Средиземно море, това е Lithognathus mormyrus, виж тук: http://www.fishbase.org/summary/Lithognathus-mormyrus.html, дават го и за Черно море, макар и като не много чест вид.
Аз съм се гмуркала само в гръцките морета - Егейското и Йонийското, нашето Черно не го познавам под вода. Това лято на Корфу риби като твоята виждах редовно, почти във всички заливи ги имаше.
Къде го намери?

kamos

Еднорог
В близост до брега в района на несебърския залив е уловена рибата :-)
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Стоян Михов

 *BRAVO* Добре дошла, Еднорог, първия пост във форума на БАЕ (най-сетне) и то с правилно определена риба, е сега вече ще трябва да почерпиш бира  *DRINK*
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

Еднорог

Благодаря за посрещането. Предполагам, новаците черпят с бира модератора?  :-)
Наистина, отдавна следя форума, но не пиша, защото самата аз нямам морски аквариуми и не планирам скоро да имам, макар и те да са ми много интересни. Но пък напоследък се занимавам повечко с гмуркане и изучаване на морските животни, така че с каквото мога - ще се включвам.
Оспамих му малко на Колето темата, за което се извинявам, ама така е като липсват ключови раздели от типа "представяне на новодошлите"  :-).

Коле99

Много благодаря на Еднорог за разпознаването на рибата *privet*. Този вид е от семейство Спаридови. Много искам да почерпя с една виртуална биричка *DRINK* и едно кратко клипче:


Aу, ау

jikanik

www.iber.bas.bg/sites/default/files/Bulgarian_Gobies_Atlas.pdf

един линк на "Атлас на попчетата (Gobiidae) в България"
може да представлява интерес за някой колега акварист (а и не само акварист)

Similar topics (2)

41177

Публикации: 0
Прегледи: 3825

16618

Публикации: 16
Прегледи: 17503