• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 08:27

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Странно развитие на бременност при гупи

Започната от joker80, 14.11.2009 22:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

joker80

Повечето женски гупи са бременни и отделих 6 от тях. 2 родиха без проблем. Прибавих още една, за която не бях сигурна дали е родила или тепърва ще го прави, коремът й беше подут в задната част. (В общия няма как да разбера дали е раждала някоя, защото хелерите изяждат всичко за отрицателно време). Тази умря след няколко часа. Като я извадих видях, че й е сцепено коремчето и има вътрешни кръвоизливи. (почти съм сигурна, че това е свързано с раждане, а не с преяждане).  Малко по късно една от отделените бременни започна да плува неспокойно, опитваше се да скача от аквариума, после се наклони на една страна. Мислех, че са й започнали родилните мъки, защото съм виждала подобно поведение, но изведнъж притихна и се вцепени. Сега си стои на повърхността (вцепенена) и не знам жива ли е, мъртва ли е... Другите около нея са си ОК. Досега гупите не са ми правили проблеми.
Какво мислите? Дали има общо бременността или аз нещо съм ги прецакала?

Balkandjiev

Дай описание за родилния аквариум.!?

vasso

Ами ако проблема не е в бременността би трябвало и другите да се държат странно.При гупите , специално при моите преди доста години се наблюдаваха всякакви неща и свикнах да не се притеснявам толкова. Ако имаш къде да гледаш поколенията може да ги отделяш, но местенето на рибата е огромен стрес за нея. Аз те съветвам да я върнеш в големия аквариум,може пък да се подобри. Съветвам те да не я мъчиш в родилка сега. Ако видиш, че раждането започва може да я преместиш,но лично мнение- не си струва. :-)

joker80

Съдът е 18 л, с камъчета по дъното. Вода наполовина от аквариума, наполовина прясна (на 24 ч). Няма филтър, има аератор. Рибите са там от 3 дни. Сменях 1/3 от водата на 2-рия ден.  Въпросната риба беше умряла, другите са добре. Ще ги връщам в общия, за да не се тормозят повече..

Similar topics (5)

52353

Публикации: 4
Прегледи: 2524

2979

Публикации: 3
Прегледи: 4314

44856

Започната от Svetli kn


Публикации: 3
Прегледи: 2071

188

Започната от Anonymous


Публикации: 5
Прегледи: 6031

30640

Публикации: 0
Прегледи: 2203