• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 03:49

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Проблем с гупи??

Започната от zmeq, 10.03.2005 22:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

zmeq

Значи аквариума ми е 65 литра, зареден е преди 2 и половина месеца, имам 7 гупи, 3 молинезии, 2 барбуса, 4 плати и 1 скалария (подарък е на приятелката ми).
 По форума всеки пише, че гупите и другите живораждащи много се множат, ама при мене не е баш така (мъжките не проявяват голям интерес), и три от гупите, които са женски яко слабеят (коремите им намаляват прогресивно) уж ги храня добре (Сера Випагран и TetraPhyll).
 Ph-to e oколо 6,2 като се има в предвид, че от чешмата е малко над 7 или поне това показва теста на Сера не знам защо е толкова ниско, другите параметри не съм ги мерил, Т = 25-26 градуса. Слагам и по-малко от на Тетра бозата за стимулация на растенията по-малко (не се сещам как се казва, а сега е прибрано и не ми се рови).
 Ползвам една 60 крушка да им светя.
 Растенията са :
    1 Анубиас Нана - пуска по няколко листа на седмица, но и зеленясва прилично.
    3-4 криптокорини които почнаха да пускат издънки
    5-6 валиснерии
    2-3 стръка Егерия десна
    2 Ехинодоруса(единия Хилядолистник, другия не знам)
    1 Червен Мириуфилум
    10-на Ехинодорус тенелуса.
Всичко е добре с растенията малко зеленясват но както и да е.
  Проблема ми е с рибите ако някои знае кво да правя моля да пише.
  Последно : АquaEl Fan 2 и сменям по 1/5 седмично от водата.

STIKS

Приятелю като че ли всичко ти е точно.
Отдавна ли ги имаш? Ако са отскоро навярно си взел "фалшиви" рибки (лоша селекция, може и да са болни). Най-добре ги пусни да плуват в тоалетната и си вземи други. Доста е жестоко, но ако са болни така е по-добре, а и гупите не са голяма рядкост.

zmeq

Ами от около месец и половина са и в началото бяха добре, пък и са черни и бая зор видях докато си намеря такива че няма много пък и по левче ми зеха :(

NO CARRIER

Споделям и аз опит: Имам 100л аквариум и в него гупи не виреят повече от няколко месеца. Бях ги оставил на самоуправление да си раждат из роголиста, но един път рекох да ги извадя в 6л аквариум. Бяха се наплодили бая. Бая, бая - над 20 рибки са в момента. Мъжки и женски. И вече повече от половин година са живи и здрави, докато родителите им ипоизмряха, за разлика от останалото народонаселение. Голямо ми беше учудването когато преди няколко дни видях, че имам малка рибка из роголиста в малкия аквариум! Предполагам, че не им понася я налягане, я другите обитатели в 100литровката. Обаче малкият им е малък и се чудя как да направя компромис да взема още един, 20л, само за тях, ама и жената да не ме изгони от къщата. :) Водата я сменях рядко до сега, параметри не знам. Храня ги с всякакви отпадъци - почти всичко де се продава на пликчета в родните магазини, включая жълтък, сухи дафнии, много малко чернодробна, растителна и разни непознати консистенции. Отскоро им давам замразен хек през няколко дни.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Similar topics (5)

51296

Публикации: 4
Прегледи: 2529

45317

Публикации: 0
Прегледи: 1497

10811

Публикации: 17
Прегледи: 9986

40571

Публикации: 0
Прегледи: 1851