• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 11:56

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Подутина (язва) откъм хрилете на нова рибка

Започната от ptsekov, 10.04.2006 21:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ptsekov

Здравейте,

Тъкмо се прибрахме и намерихме рибката, за която ставаше въпрос, на дъното на аквариума с корема нагоре.  Рибката е жива, но явно не може пази равновесие. Вдигнах я с кепчето и като я пуснах почна да плува и се изкачи на повърхността, но скоро след това пак падна на дъното. След известно време долу успя сама да се обърне и пак се качи на повърхността ... Виждам, че като плува някак си залита на една или друга страна. Приятелката ми казва, че според нея очите и са изпъкнали - не съм сигурен, че са изпъкнали, но като че наистина има нещо на очите и.

От форума знам, че рибките могат да се обърнат от прехранване, но при мен случая не е такъв. Днес давах замразени червеи на рибките и всички освен въпросната рибка ядоха, а тя даже не куса. Това е след великденско постене от два дни тъй като в събота и неделя ме нямаше в града.

Възможно ли е рибката да е болна от туберколоза ?! Какво да предприема ? Да я оставя ли в аквариума или да я местя на друго място ? Проблема е, че нямам втори аквариум и трябва да я сложа в някакъв съд - примерно голяма бутилка от минерална вода, а там няма как да подържам температурата на водата :(

Моля, помогнете със съвети.

theater

Извинявай за бруталното ми мнение, но аз такива риби ги пускам в тоалетната с мисълта, че отиват на едно по-добро място.
Просто не си заслужава заради една риба да прецакаш всички в аквариума. (това е лично мнение)
140л - харацини
http://starividri.org

ptsekov

Другите в аквариума са ОК - поне засега. Тоя рибок нещо не се хранеше последните дни, но мислех, че е временно. Не искам да го хвърлям без да съм сигурен, че е безнадеждно.

ptsekov

Наблюдавах как рибката пада към дъното и забелязах следното. Рибката тръгва надолу все едно главата и я влече. Тя се опитва да се задържи и след известно време главта и опира дъното под остър ъгъл - опашката седи във водата. След това опашката почва да се върти като рибата застава перпендикулярно на дъното и цялата рибка се превърта и пада по гръб на дъното.

ptsekov

Рибата вече не е сред живите rip

Направих снимка на раната, след като я извадих от аквариума:

 https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fptsekov.fixity.net%2Ftmp%2FDSCN2055.JPG&hash=9f0fb0f745dc17bd68ca0c293fde8c992fa3d219

Снимката не е качествена, но се вижда раната.

AnMary

Сорри за рибката.
Моя сом оздравя, най-сетне, но в аквариума останаха само големите сомове, едно малко, и една мъжка гупа.

Similar topics (5)

33135

Публикации: 1
Прегледи: 4691

20543

Публикации: 9
Прегледи: 8377

7233

Публикации: 8
Прегледи: 6210

49445

Публикации: 2
Прегледи: 2051

18761

Публикации: 0
Прегледи: 1949