• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 05:52

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Пак проблем - болни рибки, настръхнали люспи, червено петънце на главата

Започната от sivoo4ko, 26.03.2009 01:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sivoo4ko

пътник,ама друг път  :-P освем,ако пътник незначи да спадне изцяло и люспите да си доидат на място и вече няколко дена си плува безгрижно  :-)

adi_lp

Гледам темата е яко стара ... ама имам същия проблем с едно данио рерио ... наскоро едно се спомина анциструсите огощение си правеха когато донесох кепчето да го извадя вече го бяха засмукали  и реших да не им развалям вечерията ..  *CRAZY* днес да ги нахраня сутринта и гледам едно друго данио я напред я назад място не си намира гледа като истървано люспите штръкнали кореме яко надут ... ясно че е пътник но ме интересува да го мятам ли в тоалетната или да го оставя да го лапнат .... и дали болеста боднярка е заразна .. ?  *dontknow*

ogogogo

Болеста "боднярка" е много опасна и за хората,ще ти окапе месото ако я докоснеш.
*CRAZY*
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

adi_lp

Виж какво .. под това,че питах дали е заразна имах предвид за рибите ;) Това че съм объркала ''б'' със ''в'' е просто заради това че в и б са една до друга.А това че ти си търсиш човек с който да се заядеш и някой с който да си прайш та**к  мене не ме засяга ;)
*DRINK* Айде със здраве

сори за оффтопика  *DRINK*

mojiganga

Цитат на: ico - 26.03.2009 18:45
Щом искаш подробно... Аквариума е малък и не си го стартирал както трябва. Наблъскал си доста риби за тоя обем. Рестартирал си след това. Сипваш витаминозна и чернодробна помия вместо нормална храна за рибки и то в количества които не може да определиш. Предполага се, че са повече от колкото трябва. Първо пишеше, че филтрираш с аератор и гъба, а сега е с вътрешен филтър. Има ли изобщо филтър? Със слагането на сол, затормозяваш повече аквариума. Всичко ти е грешно, ако си чел, защо така се получава?
При мен риби не умират. Защо ли? Дали защото съм многознайко или защото полагам елементарни адекватни грижи за животинките?
И да получаваш бързи отговори, рибите ти ще си мрът. В стабилния аквариум няма болни риби, а твоя аквариум е много далече от тая среда. Като ти мине мързела и прочетеш статиите, може и да оправиш аквариума.
Абе стига с тия глупости пренаселен аквариум, моя аквариум за малки е пренаселен нон стоп немам нито 1 жертва.
Гледа човека 7 рибета пренаселен бил... пренаселен е мозака на различни хора с различна излишна информация.

миа

 Рибите заболяват от воднянка при влошени условия, а за тях не е задължително аквариума да е пренаселен.Чести смени на водата, поддържане на добра хигиена в аквариума (включително при бъркане в него) са лечението и предотвратяването за тази болест.Простичко, нали?
Микроорганизмите, причиняващи воднянката присъстват постоянно в аквариумната вода.Но поради стрес, простуда и др. фактори имунната система на рибите отслабва и те ги нападат.

Similar topics (5)

23201

Започната от Живко


Публикации: 9
Прегледи: 5453

45317

Публикации: 0
Прегледи: 1506

43426

Публикации: 4
Прегледи: 2403

58987

Публикации: 2
Прегледи: 2290

5562

Започната от angel_dour


Публикации: 3
Прегледи: 2978