• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.04.2024 17:56

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Всички рибки мъртви за една нощ - защо?

Започната от NO CARRIER, 19.11.2010 11:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

barabata

Възможно е да се получи сътресение ако до сега не си сменял много вода и изведнъж да удариш 80% смяна - то е ясно че скока е голям. Ако обаче почнеш постепено да увеличаваш и няма да са ти никакъв проблем. Затова казах редовно и наблегнах на това. Другото е както при мен ако имаш критично положение и смяната на вода в големи количества е просто необходимост (след изгасянето на лампите малката успяла да изсипе в аквариума всички кутийки с храна до които се докопала, а те са от големите та положението на другия ден беше много зле  - включителни изкочили риби от аквариума, мъртви вътре и като цяло боза ...)
Паразити от смяна на водата не се появяват освен ако не не внесеш нещо от заразен аквариум - вода/риба/растение/животинка/хардскейп.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

ancitrusa

Нови риби в аквариума не са влизали от 7 месеца. Аквариума е растителен обитателите са рамирези и неони, ихтиото пламна първо по рамирезките, а после по неоните и то след като смених 50%  от водата. А след това ми казаха  това-Същевременно не е желателно подмяната на водата да е повече от 30%, защото тези риби са много чувстителни и резките промени могат да доведат до заболявания, особено до любимият им ихтиофтириус. В това отношение много се отличават от другите цихлиди.                                          pps. Объркал съм % вместо 50% съм написал 25% извинете ме :-(

Mu3epHuk

  Нямал съм точно този вид риби - неони и рамирези, но не мога да проумея как при спиране на аерирането за няколко часа или подмяна на повече вода, рибките ви са дали фира. При други видове риби съм спирал аерирането за около 10-на часа, случвало се е да подменям 50 % вода и никога не съм имал подобни проблеми. Нали все пак е по-добре да се подмени малко повече вода, отколкото смените на такава да се занемарят и тя да стане "стара". Полезни бактерии така или иначе във филтъра има. Вероятността да получите епидемия в аквариума при неспазване на поне някакво средно ниво на хигиена, расте с всеки ден на немърливост. Спазвайте карантинен период за новите наематели - не съм спазвал такъв и е истински късмет, че не съм се оплакал от масова гибел! Сменям около 30 % вода с престояла на всеки 6-7 дни и не се наблюдава нищо смущаващо, дори напротив!
П.С. -  Ако по някаква причина през зимата се получи авария и няма електроподаване, какво би станало с оптимално населен аквариум за период от около един-два дни? Сещате се - села остават без ток... Ако успеем все пак да отопляваме аквариума, то какво би станало с нитрифициращите бактерии? Да очаквам ли масова мор въпреки подменяне на част от водата? Някой сблъсквал ли се е?

kamos

Рамирезите и алтиспинозата, които гледам в аквариума ми с дискуси са много близки. При мен седмична смяна на 50 процента от видимия обем на аквариума е съвсем нормално. Търси причината за ихтиото другаде.  Вариантите не са чак толкова много - не сифонирано дъно, изсипано голямо количество храна или попадане на заразена вода в аквариума. Да не изключваме и храната.
Доста се отдалечих от основната тема.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

ancitrusa

От храната не е  със   сигурност, храня ги през ден, не прехранвам ,подържам хигиена ,а заразена вода -няма откъде да се зарази        Храня с храни на SERA,TETRA,TROPIKAL и на мен самия ми е много чудно защо се получи така

Raven

На мен ми се е случвало два пъти такова нещо, и двата пъти беше от рязък скок на рН.

Това е една от малкото причини за такава рязка и бърза смъртност.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

galin76

А колко литра е аквариума и колко и каква риба има вътре, може и филтрация да споменеш. Принципно не смятам че може да се получи нещо такова от 50% смяна на вода. Освен ако не се получи рязка промяна в температурата на водата при смяната, примерно да налееш значително по-студена и да има някакъв стрес от температурната разлика или самата вода да е с лоши стоиности. За рамирезите казват че са кекави и податливи на болести, трудно се адаптират но смяната на вода мисля че им се отразява по-скоро добре от колкото да им докара болести.

borracho

възможно ли е да е от токов удар, да се е получила утечка я от нагревател я от лампа... на мен са ми умирали така цял аквариум риби прасна ги тока и  @= *MATCHFART*
бъди сеяч, а не разбирач!

ancitrusa

Цитат на: galin76 - 31.12.2010 04:12
А колко литра е аквариума и колко и каква риба има вътре, може и филтрация да споменеш. Принципно не смятам че може да се получи нещо такова от 50% смяна на вода. Освен ако не се получи рязка промяна в температурата на водата при смяната, примерно да налееш значително по-студена и да има някакъв стрес от температурната разлика или самата вода да е с лоши стоиности. За рамирезите казват че са кекави и податливи на болести, трудно се адаптират но смяната на вода мисля че им се отразява по-скоро добре от колкото да им докара болести.
Аквариума е 50л. растителен риби 9 сини неона, 5 черни неона , 2 женски   рамирезки , 3 ендлерки,2 бригитки  вътрешен филтър. Не е от токов удар, уредите ми са в изправност.

Similar topics (5)

20031

Публикации: 5
Прегледи: 6940

5441

Публикации: 18
Прегледи: 9753

16138

Публикации: 3
Прегледи: 8375

44607

Публикации: 46
Прегледи: 15077