• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 21:24

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Гупите ми умират

Започната от pupi, 27.08.2008 13:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pupi

Здравейте искам да Ви попитам защо ми умират гупите. Преди време си направих аквариум и си купих - чифт гупи, чифт хелери, чифт молинезий и чифт плати. След известно време един ден гупите ги нямаше - явно са ги изяли другите. Но си купих пак чифт гупи и днес като станах женската ми беше умряла. Някой може ли да ми помогне?Благодаря Ви предварително!

acho

Преди колко време си стартирал аквариума ти?

Violeta

И колко е голям? Има ли растения? С какво храниш рибите?... Има форма, която е подготвена за попълване, за да се разбере какъв е проблемът - ето я http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,5455.0.html
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

pupi

От 1 месец ми е аквариума. Живи растения нямам имам изкуствени, 25 литра е аквариума. Храня ги с чернодробна, и някаква витаминозна не и знам името

nina

Много ме съмнява да са ги изяли другите риби. Провери си хубаво из декорацията, защото много е възможно да са се пъхнали на най-невероятното място и да са умрели там. Нито е добре да остават във водата, нито пък останалите да се хранят с тях.

pupi

Няма ги във водата преди 2 дни я сменявах и го чистих

acho

Тези изкуствени растения ме самняват.Замени ги със някои бързорастящи.Има вероятност да си ги взела болни и при смяната на средата да са умряли.Направи ли тестове на водата.Ако не си...........погрижи се да направиш.Може да има някакво натравяне.

ico

Притеснява ме "сменяването" и чистенето. Звучи като цялостно миене на съда и после нова вода. Ако е така липсват елементарни условия и там е основния проблем, а не къде са се дянали предишните гупи.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

nina

Не че нещо, обаче съм гледала гупи в 30 литров аквариум и съм ровила из целия аквариум, за да търся "изчезнала" гупа, но едва след като извадих всичко от него я намерих, напъхана, превита от две, в дупката на един камък. Не знам какви са условията в аквариума и как се поддържа, но каквито и да са, 2 мъртви гупи, оставени във водата, със сигурност няма да ги подобрят.  *privet*

ico

 *offtopic Най-вероятно са изскочили, ако не вече са измити.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

streetspluntep

Чернодробната едва ли става за основна храна....
Ако попълниш формата която Violeta ти даде ще е много по-лесно.Може дори и снимки да пуснеш.

П.С.- и на мен ми умря една и то предпоследната

pupi

Умря ми и последната гупа  :kreshtja:

Stupid_boy

според мен:
1. пуснал(а) си ги прекалено рано. аквариума не е бил готов за животинки.
2. взимаш болни/слаби риби.
3. само изкуствени растения.
4.
Цитат на: pupi - 27.08.2008 14:45
преди 2 дни я сменявах и го чистих
не каза това какво означава

мисля че е съвкупност от 4-те точки са довели до тези резултати.

magutta

На мен също ми изчезнаха 2 гупи - големи, едната бременна... Имам още 4 големи и около 60 бебета. Бяха за 6 дни без храна. Имам само дребен чакъл и едно мангрово коренче в 40-литровия аквариум (+ доста растения, в които нищо не остава скрито).
Няма къде да се крият.
Вие как мислите?


acho

Дръги рибки при гупите има ли,или са само те във аквата?

magutta

1 коридорас(4см), 1 анциструс(5-6см) и 2 ампуларии


https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.postimage.org%2Fgx15v_6A.jpg&hash=d940b322279aa7d84fb6360e8d887cdbe11bf63c

zamunda

Според мен е от чернодробната храна.Аз също преди си хранех рибите с чернодробна но от 12-6 умряха.Сега само сас сера ги хряна и нямам поражения :).Тази чернодробната до колкото знам я използвали за угояване на рибите и те постоянно като я консумират после от изпражненията се отделят вредни емисии и те се отряват с една дума :)

WaTeR_bOy

10.09.2008 16:41 #17 Last Edit: 10.09.2008 16:45 by WaTeR_bOy
Цитат на: zamunda - 10.09.2008 16:28
Според мен е от чернодробната храна.Аз също преди си хранех рибите с чернодробна но от 12-6 умряха.Сега само сас сера ги хряна и нямам поражения :).Тази чернодробната до колкото знам я използвали за угояване на рибите и те постоянно като я консумират после от изпражненията се отделят вредни емисии и те се отряват с една дума :)

Пълни глупости говориш, за храната съм съгласен ,че може и да е вредна ,но изпражненията да са отривни от чернодробната храна!Изкам да питам накъсани ли бяха опашките на гупите това означава ,че си сменила прекалено много вода.Ако не са били, може да са били лоша стока ако си ги вземала от един и същ магазин.

zamunda

Имах предвид ''Отравяне с Амоняк'' ;)

миа

Ооо на умрелите гупички ампуларийките са им видяли сметката,тоест изяли са ги.От изкуствени растения често мрат риби защото понякога пластмасата е некачествена и отделя токсини.А витаминозната(къде изчезнаха кавичките) храна препоръчвана от магазинерите четох май във форума че се продава в мизерни условия на чувал и е абсолютна заблуда.По-добре ги храни със Сера випан,лев и нещо струва опаковка с която ще ги храниш доста дълго.Само на мен ли ми се струва че аквариума е доста пренаселен?

magutta


Similar topics (5)

12902

Публикации: 1
Прегледи: 2847

42149

Публикации: 1
Прегледи: 1822

36748

Публикации: 7
Прегледи: 4016

7227

Публикации: 3
Прегледи: 2729

4966

Публикации: 15
Прегледи: 7474