• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 21:34

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Черни петна по перките на златна рибка

Започната от vampireevil, 04.04.2008 19:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vampireevil

Когато я взех ги нямаше При мен е от мн малка сега е на 3 месеца и й се появиха по перките черни петна по две три на перка.Кажете ми това нормално ли е или е болна от нещо и как да я лекувам,ако е така.
: 04.04.2008г 18:06ч
Разбрах че това е зарастване а не някаква болест ,скоро бяха нахапани по грешка на сина ми

Лора

Цитат на: vampireevil - 04.04.2008 19:53
Разбрах че това е зарастване а не някаква болест ,скоро бяха нахапани по грешка на сина ми
И моите риби са били хапани,но перките им не са зараствали с черно оцветяване.
Да не би да е от храната,с която ги храниш.Ако е за цвят е възможно рибката да е почнала да се оцветява.А друго което се сещам да доведе до потъмняване на перки е стреса.Стрес от Метали и неметали във водата,особенно ако водата,която сменяш не е престояла.Дори може да се говори за натравяне с дезинфектантите които слагат в чешмяната вода.
Я пусни една снимка да видим тази рибка.
П.п. Горенаписаното е лично мое мнение,да не се счита за диагноза.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

vampireevil

Сега нямам с какво да я снимам петната не са напълно черни а по скоро сиви и са по периферията на задната и коремна перка, но съм сигурен че скоро беше нахапана и сега перките са зарастнали.

MeTogu

Аз имам на една златна рибка 2-3 черни петна на опашката който са си естествен цвят.Ако и при теб са естественни просто са и избили черни точки (като бенките на хората) не е обект на притеснения.
Но все пак 1 снимка ще ни е много полезна.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

vampireevil

Не не са естествени според тъй като другите от същото помотство ги нямат.Притеснява ме това че скоро беше нахапана и точно по тези места са.Според мен вариантите са два: да зарастват по този начин или там където са нахапани да са се появили като раздразнение от съдържанието на водата.

bastuna

Черни петна по перките или по крайщата на перките освен ако не са механично наранени/ нахапани или др./ са обичаен признак за липса на витамин С аскорб.кисилина аналог при човека е скорбута освен перките видимо засяга и окончанията на хрилете при което тези тъкани частично некротират от което се възползват бактериите .именно наличието бактерии придава тъмният цвят на увредените тъкани.
ЛИСТОВКА-ПАМЯТКА СНАЙПЕРУ
Снайпер - это специально отобранный, обученный и подготовленный к самостоятельным инициативным действиям воин, меткий стрелок, умеющий искусно действовать в боевой обстановке. Задача снайпера - уничтожение важных и опасных целей

Similar topics (5)

14694

Публикации: 15
Прегледи: 8324

34096

Публикации: 4
Прегледи: 3787

3564

Публикации: 5
Прегледи: 3312

32136

Публикации: 3
Прегледи: 5383

58418

Публикации: 5
Прегледи: 2957