• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.04.2024 18:23

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Нещо като мухал по перките и опашката на САЕ-то

Започната от su6tata, 05.10.2005 23:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Longanlon

силно се съмнявам, е която и да е скалария ще може да настигне САЕ, за да му направи нещо - това са изключително подвижни риби.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

miTko

Цитат на: "Longanlon"силно се съмнявам, е която и да е скалария ще може да настигне САЕ, за да му направи нещо - това са изключително подвижни риби.
Вярно, като видят зор, нямат стигане! Два пъти ги местих и голямо гонене падна. Но също така много се стресират!!!
Разни мои АКВАРИУМИ 

su6tata

Аквариума е 30 литра и е пуснат миналата седмица, като водата беше престояла два дни. Рибите както вече знаете намаляват с всеки изминал ден-в момента има една серпичка, едно сае ,шест екуенса и две плати.Мисля,че е напълно нормална бройката на рибите.Храня ги с витаминозна храна, с каквато храня и рибите от другия ми аквариум, а водата смених на 4-тия ден(вчера) след пускането на рибите и растенията в него.

su6tata

Колкото до нитратите и амоняка-нямам тест, за да преценя, но в аквариума имаше загниваща кабомба и не знам възможно ли е да има повишено съдържание на нитратите и амоняка от отва.  :?

atos

Еми как не е возможно? Растенијата покрај другото се хранат со азотни соединениа, покрај другото нели. 30 литри е ногу мал аквариум , спрема мен, такви мали аквариуми са само за многу искусни акваристи, погрешно е да мислисш ас сам почетник и ке земам мал аквариум. Набави си тест за амониа и нитрити, по можност квалитетни едни, пример Тропиц Марин, като мојта фирма шо ги увезува у Македониа :) .

Longanlon

не знам как е в Македония, ама в България всеки един от тия тестове е към 20 лева - вероятно повече, отколкото целия аквариум с рибките в него. според мен не са нужни - ако се грижиш за аквариума както трябва натрупване на такива вещества няма да се получи.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

su6tata

Сложих baktopur- поне това ми препоръчаха за лечение. Според вас ще помогне ли? Сутринта сякаш имаше подобрение-рибоците мърдаха и имаха апетит :) Междувременно умрялото САЕ за 12 часа приличаше на кълбо памук-цялото беше покрито в бяло :(

Longanlon

не си махнала умрялата риба от аквариума си ?!?!?!?!?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

atos

Според мен 20лева, ако е тоа 10ЕУР не е ништо за 50-70 теста колку шо мо`еш да направеш. Полошо е да плакаш за лекове и да незнаеш шо правеш со них.

su6tata

хахаха-разбира се,че я махнах рибата от аквариума!!! Може да съм начинаеща, ама не съм толкова малоумна :))) Тя беше изолирана за демонстрация пред компетентните органи ;)

hyp

Според листовката на Сера Бактопур съдържа:
акрифлавин 200 mg
метиленово синьо 5 mg
фенилгликол 600 mg
дестилирана вода 100мл

доза за 20 литра вода - 1ml от горното

:)))
дано акрифлавина да работи!

hyp

Оправиха се останалите рибоци, макар да не са съвсем жизнени. Мисля да тествам Sera Fishtamin - препорачват го след третиране със Sera Baktopur.

Similar topics (5)