• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 17:10

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Побелял стъклен сом.

Започната от ivotri, 09.07.2012 09:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ivotri

Появиха се старнни петна по едната рибка. В началото бяха няколко, но бързо се увеличиха. Ходих на почивка и не обърнах внимание защото проблема е само при една от рибите. Мислех че ще е умряла вече, но рибката се държи нормално, яде движи се с другите рибки.
Аквариума е малък около 60 литра има 6 неонки, 6 стъклени сома и две рамирезета и един анциструс.
С какво мога да помогна на рибката, с какво да я лекувам и евентулано каква е тази болест???




gelius

Според мен това е Йхтио вземи си бактопур директ-теча форма вдигни температурата до 28-30 градуса и след 3 дни ще има подобрение ;-)

ivotri

Да ти кажа незнам какво е точно затова питах. Не са малки точки, а са като реснички и сякаш са навътре в кожата или просто така изглежда незнам.
Мерси ще го купя този препарат и ще опитам да го излекувам. Другите рибки нямат никакви проблеми засега. Температурата си е 28 градуса. Сигурно пак ще сменя част от водата и после ще процедирам както пише на описанието на лекарството.

rakim

Къде го видя това ихтио?Няма ихтио рибата,по скоро изглеждат като бели налепи някакви...
540л Южна Америка

Heartwork

Какво ихтио бре ? никъде няма ихтио ! да и на мен ми приличат на налепи
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Дискус

При мене всички станаха на такива петна когато водата стана над 32 градуса. Като започнах да пускам климатика и падна до 28 след седмица петната изчезнаха.

ivotri

Стига бе да е от температурата ли? Не е ихтио според мен, а са налепи като подкожни или на самата кожа. Купих сера микропур, ще видим дали ще помогне.

Дискус

При мене от 10 сома и 10-те побеляха. Беше стигнаха даже 34 градуса единият ден. 99% съм сигурен ,че проблема е в температурата.

ivotri

Да ти кажа сега ако е верен термометъра понеже е стар показва температура около 26-28 (наблюдавам го от вчера) Сега пуснах климатика на 25 градуса да охлади. Сложих от лекарството, според вас да продължавам ли с лечението. Видима другите рибки са добре, а и болната си е активна.

ivotri

Само да кажа развръзката. Сомчето е добре, третирах три дни със сера микопур, след това направих една/трета сменяна на водата. Петната почнаха да изчезват и сега има едно две които предполагам скоро ще се махнат. Според мен е възможно рибата изобщо да не е била болна, а да е от параметрите на водата или нещо в условията(стрес, температура).

Similar topics (5)

44396

Започната от irr-lazio


Публикации: 2
Прегледи: 1660

10217

Публикации: 4
Прегледи: 4482

15647

Публикации: 3
Прегледи: 2969

28296

Публикации: 17
Прегледи: 9891

7728

Започната от blueocean


Публикации: 9
Прегледи: 6883