• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 23:41

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Анциструси - мор

Започната от Bass_Maker, 13.12.2006 11:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Bass_Maker

Бройте ме звероуморител. Не знам как го постигнах ама уморих и двата Анциструса! Единия (Тоши) не го бях виждал 4 дена и по едно време се появи. 2 дена след това умря другия (Гоши), който постоянно си обикаляше из акваиума и си вършеше мръсната работа. Днес сутринта намерих Тоши да се върти из аквариума като шашав. Ясно беше - ще мре. Та като го изкарах да го хвърлям забелязах, че коремът му беше хлътнал навътре. Някаква идея от какво се е получило така?
Аквариума е 60-70Л. Температура - що годе стабилна. Малко покрай този осми декември + седмица за заверки не съм сменял водата от десетина дена... може ли да е от това? Нещо да са се изтровили? В аквариума има доста гниещи листа от растенията.
Кажете ако имате идея от какво така се получи. Аз се захващам да поизчистя малко аквариума, че... :)
Като за добавка: Имам и една мъжка Гупа, която нещо яко е надула корема. Хич не изглежда като да му пречи на хайванчето - яде си, плува си... Ама аз си мисля за вътрешни паразити... Или запек... Ама вътрешни паразити откъде, поне от месец не съм внасял нищо ново в аквариума.
You cannot kill what you did not create...

theater

Според мен е отравяне с нитрити. Анциструсите имат склонност към лесно отравяне с нитрити, особено докато са малки. Бих сменил по 20% вода през 2-3 дни за около 10 дни ако съм на твое място. Не си писал май колко риби имаш в аквариума, но при този обем несменянето на вода обикновено води до такива резултати ако е пренаселен.
140л - харацини
http://starividri.org

glorious

моя е още е жив, ама пък има обратното на твоя- издут корем като на бременна хлебарка... а е малък за полова зрялост? и моя ли ке умре?

Bass_Maker

Глориъс... Не се знае... Може да е преяло или да се е запекло горкото... Може и да не умре (надявам се)
А аквариума ми е сравнително пренаселен... В смисъл има 10 живородки ама взеха, че изпонародиха. И аз реших да ги оставя да ги изядат ама поне 10 малки имам дето оцеляха и си обикалят и те в аквата.
You cannot kill what you did not create...

glorious

и аз си го помислих това за запека... :cry:   понеже имам още един още бебчо.. а той му няма нищо.. тоест не е преял..

Иво Катрафилов

Проблемът започна(предполагам) с две големи тетразони, които приятелката ми купи. Първо една започна да слабее и умря, последваха я няколко от старите барбуси в този аквариум. Вчера ми каза, че на малкия анциструс е хлътнал корема, а днес умрял и ми донесе големия чифт. Мъжкият изглежда все още добре, но женската е в много лошо състояние.
Ето снимка:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.postimage.org%2FaV1r7qiJ.jpg&hash=ac1e55b8402b624f544bc16e708da880e0f36350

Съмнявам се за вътрешни паразити. При моите риби досега никога съм нямал подобно нещо. Съвети...

jimbeam0706

restart  на аквариума му е майката
щом всичко мре ,няма друг начин
Няма невъзможни неща

Иво Катрафилов

А нещо не чак толкова брутално, като "вземи си еди кой си препарат, на еди коя си марка". Нямам намерение да изхвърлям сума ти риба.

Хелера-91

Забога кажете от какво се получава хлътването на коремите на анцитрусите и аз имам един от няколко дена е така на другия нищо му няма. Първо си помислих че е хвърлил някъде хаивер ама мисля че са малки още пък и са два женски(никои няма рогца, поне за сега). Помагаите!
50литра, филтър 700л/ч
осветление 2х15в
растения:
валиснерия,бакопа,сагитария,ехинудорус,криптокорина.

bay_milee

И аз изхварлих един онзи ден  :'( а и  *dontknow* от какво умря нямаше видими следи. *spam

mejdupraznika

2 анциструса ми омряха по тоя начин. Единия беше на 1 година и нещо. И двата ги намерих с дупки в корема или по-точно с хлътнали навътре кореми. Усъмних се в скалариите но явно не са те.  *NO*

Хелера-91

И моя загина днес за съжеление  :-(. Беше като препариран. Никои ли не знае от какво им хлътват коремите??? Моля хора помогнете!!!
50литра, филтър 700л/ч
осветление 2х15в
растения:
валиснерия,бакопа,сагитария,ехинудорус,криптокорина.

bay_milee

Днес и аз дадох поредната жертва самоче хипостомус.А от какво си заминават така и немога да разбера.

CellebrO

И аз да се присъединия - преди седмица на един мой женски коридорас му хлътна така корема и умря...Нямам други жертви....Причината съответно е неизвестна....както и на всички други както виждам...
Beauty is in the eye of the beholder.

Иво Катрафилов

Най-вероятната(поне за мен) причина са вътрешни паразити, а най-потърпевши се оказват дънните риби, които човъркат каквото не трябва.
След лечение с Трихомонацид, женския анциструс е още жив, в аквариума няма друуги жертви.

Similar topics (5)

31798

Започната от skDn


Публикации: 8
Прегледи: 4443

2787

Публикации: 3
Прегледи: 3428

7065

Публикации: 6
Прегледи: 4321

15574

Започната от bicho1976


Публикации: 7
Прегледи: 5130

39102

Публикации: 20
Прегледи: 9063