• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 01:46

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Дали е болест...

Започната от mimka, 05.03.2008 18:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mimka

Имам един хелер,който от около 1-2 седмици забелязвам,че се търка в грунда и растенията.Не го прави много често,но просто го виждам как се доближава до камъните и се отърква в тях.Забелязвам,че отърква областта около хрилете и главата *dontknow*.
Иначе има страхотна окраска,жизнен е,храни се...заглеждам го и няма никакви точици,петна или т.н..Останалите риби се държат съвсем нормално и не правят такива неща. :-|
Дали може да го прави това заради някакви показатели на водата..нещо да не е наред,но защо само на него ще му се отразява.И пак повтарям...това съм го забелязала от около 2 седмици.Ако беше болен от нещо щяха и другите да се разболеят *NO*.
Дали да го махна от аквариума?!
Много се притеснявам,защото в миналото си бях купила нова рибка и явно е била заразна,защото покрай нея всички измряха :buff:.
Сега много ги заглеждам рибите преди да ги купя и то винаги пазарувам от един зоо-магазин със здрави рибоци.Хелера не е нов.Нямам нови придобивки,освен две растения,но тях ги киснах в разтвор на калиев перманганат :-).Аквариума е 70 л.,филтъра работи непрекъснато,използвам Сера Акватан и Нитривек...та така.

Бих искала да чуя мнение :-).

mejdupraznika

Здравей, нагоре в подфорума има тема "Как да разберем от какво са болни рибките ни", точно там има отговор на твоя въпрос.

ЦитатНеспокойствие и отъркване на рибите в предме¬ти, растения и други, перките са свити или слепнали, имат белезникави налепи по тялото.
      - Ichthyobodo, Trichodiny, Chilodоnella, Icthyophthirius и други паразити.
      - бактериална инфекция;
      - плесенни (гъбни) болести;
      - неподходящо рН;
      - високи нива на нитрати, нитрити

CellebrO

И при мен някои риби се търкат малко така,в грунда или в някои растения,само че само това....Нито са някви отпаднали,нито имат някои от тия другите белези....Възможно ли е просто да ги сърби...  *CRAZY*
Beauty is in the eye of the beholder.

mimka

Сигурно,може нищо да им няма :-).Тоя хелер (който се търкаше) една приятелка настоя да и го дам и сега си живее прекрасно в нейния аквариум.Нищо му няма и си има и жена :-D.

Similar topics (5)

11384

Публикации: 3
Прегледи: 4903

48085

Публикации: 0
Прегледи: 2033

27340

Започната от Asmodeus


Публикации: 8
Прегледи: 7689

24831

Започната от Rider


Публикации: 2
Прегледи: 3514

8348

Публикации: 15
Прегледи: 12436