• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 07:30

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

помощ!!!

Започната от РОСЕН, 13.10.2004 12:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

discus

Цитат на: "РОСЕН"Еми от както махнах скаларийте не имало ексцесии в аквариума.Иначе сутринта се харнеха малко по малко от другите ама пак хапнаха.Сетих се още нещо преди да ги преместя седяха или на повърхноста или на дъното леко килнати на една страна, а това не са го правили досега.

Новите риби са в отлично здраве проблема е в старите.
А пък пх-то винаги ми е било такова и не съм имал проблем.

Значи първо направи това което ти казах,вдигни температурата 32 ,аерирай водата и сменяй всеки ден около 30% вода.Не безпокой много рибките т.е. да няма резки движения около акваиума,ако няма подобрение до 1-2 дни ще трябват някои други мерки, междувременно можеш да пробваш рецептата на Боби /риба с чесън/ тъй като е твърде вероятно да имаш работа с вътрешни паразити.

РОСЕН

Значи до тук направих всичко.Вдигнах темперетурата(32),аерирам, и съм покрил аквариума с кърпи за да не се стресират от околните движения.
Иначе днеска положението е същото седят на дъното в единия ъгъл на групичка и немърдат.Като ги храних сутринта само един яде другите не мърдат.Днеска ще пробвам рецептата с чесана на Boby_.

Boby_

Цитат на: "РОСЕН"Значи до тук направих всичко.Вдигнах темперетурата(32),аерирам, и съм покрил аквариума с кърпи за да не се стресират от околните движения.
Иначе днеска положението е същото седят на дъното в единия ъгъл на групичка и немърдат.Като ги храних сутринта само един яде другите не мърдат.Днеска ще пробвам рецептата с чесана на Boby_.
Само да направя една уговорка - не очаквай твърде много.
Пробвай "чесновата" рецепта, но имай предвид, че споменах, че помага срещу някои паразити не защото съм сигурен в това, а защото е по-безопасен и безвреден вариант от лекарствата. Опитен акварист (Ники с цихлидите) е лекувал с нея трофеуси с вътрешни паразити с успех, но не знам какви точно са били паразитите, а това може да е разликата, която да направи рецептата безполезна в твоя случай.

РОСЕН

А междудругото чудих се ако сипа някъв слаб препарат от сорта на метиленово синьо дали ще помогне?

77

метиленово синьо няма да помогне :cry: чесана и тои няма да свърши работа по простата причина че рибите са престанали да ядат обичаината си храна нада ли ще приемат някаква нова :? направо върви купувай хекса екс на тетра,ама се подготви финансово скъпичко е ама е най доброто :D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

discus

Цитат на: "77"метиленово синьо няма да помогне :cry: чесана и тои няма да свърши работа по простата причина че рибите са престанали да ядат обичаината си храна нада ли ще приемат някаква нова :? направо върви купувай хекса екс на тетра,ама се подготви финансово скъпичко е ама е най доброто :D

77 извинявай ама това не е ли лекарство за Хексамита, аз мисля че рибките имат вътрешни паразити а ако съм прав то по добре направо с дронцит или в директно във водата което е по малко ефективно или пък в храната.

77

може би си прав :oops: ти още гледаш дискуси, а аз ги подарих леко болнави(още са живи)това означава че разбираш повече от мен :D да хекса екса е най вече(въпреки че пише че лекува и други болести)за хексамита
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

discus

Цитат на: "77"може би си прав :oops: ти още гледаш дискуси, а аз ги подарих леко болнави(още са живи)това означава че разбираш повече от мен :D да хекса екса е най вече(въпреки че пише че лекува и други болести)за хексамита

Незнам дали съм прав ,но то не пречи да се направи и комбинация от леченията ,аз не съм ползвал Хекса екс и не знам какво точно пише на опаковката, но попринцип третирането за вътрешни паразити е добре да се прави периодично,а съм сигурен че човека не го е правил откакто си е купил рибките защото и аз преди не го правех,ама попрочетох това онова и сега го правя.

РОСЕН

Прави сте досега не съм ги лекувал или третирал с нищо тези рибки.
Последно какво да правя, аз сега приготвям рецептата с чесана да ходя ли да купувам някакви препарати или да изчакам още един ден.

discus

Цитат на: "РОСЕН"Прави сте досега не съм ги лекувал или третирал с нищо тези рибки.
Последно какво да правя, аз сега приготвям рецептата с чесана да ходя ли да купувам някакви препарати или да изчакам още един ден.

Ако още не си направил сместа риба и чесъм можеш спокойна да си купиш и въпросния дронцит и да го добавиш към сместа така ако чесъна не успее да помогне достатъчно дронцита ще помогне/дронцита е това дето го дават на кучета и котки за вътрешни паразити/.Големия въпрос е да накараш рибите да го ядът което не знам как да стане.Аз съм имал риби които не са искали да ядат около месец и  се сещаш какъв беше края така не ги оставяй да гладуват твърде дълго /не поече от 2-3 дена / след това им дай нещо което преди са го яли,не трябва да гладуват защото при положение че са болни не могат да се борят и с глада.Въпросния Хекса екс предполагам че е нещо антибиотично със същия успех може да се ползва и някакъв антибиотик ,ето ти един линк за използвани препарати и дозировката им  http://members.tripod.com/discus_unlimited/article/medicine.html

п.с. какви са изпражненията на рибките трябва да са тъмни и плътни.

РОСЕН

Там е работата че нямат никакви изпражнения откакто съм ги преместил.Сега ще ходя да си купя и дронцит(ама как да го дозирам с рибата и чесъна)И това Хека екс до го купувам ли или няма смисъл.Ще се разтърся и за някви други неща и ще пиша по-късно.

discus

Цитат на: "РОСЕН"Там е работата че нямат никакви изпражнения откакто съм ги преместил.Сега ще ходя да си купя и дронцит(ама как да го дозирам с рибата и чесъна)И това Хека екс до го купувам ли или няма смисъл.Ще се разтърся и за някви други неща и ще пиша по-късно.

Дронцита половин хапче във сместа, а за Хекса екс ако искаш вземи си и проведи един курс на лечение предполагам че е с широкоспектърно действие.

77

ако не ги накараш да ядат до 2-3 дена според мен спасението ти е в хекса екса :cry: не съм 100% сигурен но така щях да направя аз :? сложи ги в малък съд че да минеш по тънко,и температурата 32-33 градуса+силна аерация и 30% смяна на вода :D хайде успех,ама такива са си дискусите :cry: мен ме отказаха :oops:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

РОСЕН

А имате ли представа от препарата aqua FURAN.Казаха ми че е подобре да си взема него отколкото Хекса Екс защото деиствал и на вътрешми бактерий.

РОСЕН

Уф слава богу почнаха да се поуправят рибоците ми.Явно това лекарство върши работа.Вече хапват по малко и се надявам от тук нататък всичко да е О.К.

Similar topics (5)

10386

Започната от gery_cherry


Публикации: 11
Прегледи: 6880

39455

Започната от petjofi2


Публикации: 1
Прегледи: 1409

30987

Публикации: 3
Прегледи: 3618

6592

Започната от @lexandr@


Публикации: 6
Прегледи: 3620