• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 04:46

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

[Проблем] Измиране на новозакупени рибки

Започната от em89, 26.01.2015 10:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kasaba

Цитат на: tomatomov197 - 27.01.2015 13:17
   Това за болните риби от магазина ...  Нов аквариум , нитрити , явни признаци на отровени от тях риби ... какво повече .  Колежке  em89  избери си един човек и слушай него , иначе се объркваш :)  Сменяй си по-често вода , не слагай нови риби и имай търпение .
Колега дай на колежката мътилка от гъбата ти, да стабилизира малко нещата, ако колежката пожелае. Ако се разберете предлагам тая мътилка да се излее директно в филтъра. Колежке спри да я переш тая гъба и не давай чернодробна и прочети за тези нитрифициращи бактерии къде се въдят и как работи този азотен цикъл.

kraimirr

Не съм голям специалист но ми се струва, че дебелината на грунда е доста малка.

em89

discusfen балончетата излизаха по цялото дъно. Сложила съм 3 таблетки, а и на опаковката на препарата не пише определена доза за литър. След като сифонирах, вече няма балончета. Имам валиснерия иначе, други бързорастящи не можах да си харесам по магазините. В повечето магазини растенията са с доста водорасли. А относно лимонените тетри - всеки с вкуса си :)
kasaba гъбата спирам да я пера всяка седмица, а храна изобщо не давам от няколко дена. Чернодробната направо я хвърлих. Всеки ден се ровичкам из форума и статиите и чета за азотния цикъл, но виж, че даже и в тази тема има различни мнения. Нормално е за един начинаещ да се обърка. В крайна сметка го има и опита от проба - грешка. Например няма как аз да разказвам на някого задачи по математика и той да смята, че е научил нещо докато не седне да решава. :)
kraimirr не знам дали е малка, но растенията доста бързо растат. Иначе имам отделен изкиснат пясък още, ако трябва ще сложа.
Сбогом и благодаря за рибата.

raiko

Едва ли имаш някакъв проблем в аквариума си. Най-вероятно проблема е в самите тетри. От снимките им ми се струва, че коремчетата им са по-надути отколкото е нормално. Това е възможно да е признак на бактериално заболяване. Ако имаш достъп до тетрите в магазина от който си ги купила, ще разбереш дали и там имат същия проблем. Моят съвет е да продължиш да си подържаш хигиената в аквариума както и до сега (сифониране и пране на гъба). Също така няма нищо лошо в използването на т.н. "чернодробна храна". Тези гранулирани храни нямат нищо общо с името което им е лепнато(не са получени от черен дроб). Това са висококачествени еккструдирани фуражи, които се използват в рибовъдството. Фирмите които произвеждат тези фуражи имат много по-голям опит и традиции в производството на храни за риби, отколкото повечето специализирани фирми за храни на аквариумни рибки. Единственото неудобство е че тези гранули потъват и когато попаднат между камъчетата на грунта, рибите не могат да ги изядат и са предпоставка за разваляне на водата. От тази гледна точка не са подходящи за някои типове аквариуми.

em89

Почна да ме съмнява, че може би е някакъв вътрешен паразит. За сега няма нови жертви, но им излязоха тъмни петна и отвътре се вижда нещо тънко и черно от устата до аналния отвор. Опитах да направя снимки, но не се вижда нищо на тях. Не съм хранила откакто писах тук и всеки ден сменям по 15-тина литра. Утре ще тествам нитритите.
Сбогом и благодаря за рибата.

Similar topics (5)

35586

Започната от eli_86


Публикации: 10
Прегледи: 5774

158

Публикации: 4
Прегледи: 4234

16510

Публикации: 8
Прегледи: 5546

44709

Публикации: 1
Прегледи: 1878

6774

Публикации: 0
Прегледи: 25318