• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Съвместимост Тетразона+Червен неон

Започната от chandler, 05.07.2005 19:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

penchod

Живко, а къде може да се намерят такива тикто?

dido

Тикто = одески барбус тук. Само мъжките имат такава червена лента. Женските си приличат на каракуди :-)

Оцветяването на мъжкия избива доста късно. Зависи и от храненето.

Моите наблюдения по въпроса съвпадат с тези на chandler. Стадото е от голямо значение за барбусите. Ако са малко стават зли и агресивни към себеподобните и към другите видове. Аз държа в аквариума си 4 сравнително големи стада от 4 вида барбуси - 5-8 рибки. Агресията в тези стада е стриктно вътревидова - закачат се само една-друга и не обръщат внимание на другите риби. Дори и закачките не са много страшни - обикалят се една-друга със залепени носове, гонят се по малко и това е.

Единственото ми изключение по отношение на агресията са нигрофасциатусите. Имам само две броя, мъжки. Тия са ебати злите копелета, гонят всичко дето им се изпречи пред носа. Отдавам го обаче точно на липсата на стадо.

mardraum

При тия барбуси никога не се знае. Един приятел имаше голямо стадо барбуси тетразона който дори му наядоха перите на коридорусите а те са си доста твърди. Пък друг държеше 5-6 барбуса (доста едри 4,5-5 см) в общ аквариум и те не закачаха никоя риба дори бяха подложени на системен тормоз от една двойка скаларии който често хвърляха хайвер върху едно растение.

vrp

Цитат на: "penchod"Живко, а къде може да се намерят такива тикто?
www.koral-kik.com

Similar topics (1)

51503

Публикации: 6
Прегледи: 4934