• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 23:51

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Великденски конкурс- обща тема

Започната от Raven, 10.01.2010 23:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

raiko

Забавление.......цирк.......  Нещата се размиват в един момент!

elblanko

Цитат на: Luton - 31.03.2010 00:12
Така е vasso
Моя апарат е най-ниския клас(предполагам) KODAK Easy Share Z710 и снимам
ама и да имах някой за 2000лв пак щях да снимам това, което имам(разбирай новобранският ми аквариум)
така че проблема не е камерата.
В твоя случай да, но представи си друг вариант, да имаш страхотен аквариум, и да нямаш с какво да го снимаш.
Евала на phoenix за предложението да снима аквариуми за конкурси, и Syanov100 в една тема беше писал че с удоволствие би помогнал на колега, като му снима аквариума, с което отпада проблема за снимките и в София.
Все пак е добре и той да го потвърди, но аз съм говорил с него преди известно време, и ми каза че щом е за колега няма проблем.
Сигурен съм че по този начин ще се появят още няколко красиви аквариума.  
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

Luton

Някакси не-мога да си представя че
някой, ще има възможност да подържа
добър акваскейп аквариум
(като знам колко пари ми коства моя, дилетантски общ, си представям..)
и няма да има с какво да си снима труда
малко, ми се вижда не сериозно
Просто, мнение
но ако има колеги, които са много добри
и апарата им пречи, наистина е лошо!

elblanko

Ми аз познавам много хора с страхотни аквариуми, които нямат нито апарати нито компютри, и дори не подозират за съществуването форуми като този.
Разбира се не са от така наречените акваскейп, те дори не знаят какво е това, въпреки че за мене е доста спорно дали изобщо някои знае.
Но идеята може да се ползва и за другия конкурс, ако приемем че всички които правят акваскейп си имат техника за снимане.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

Luton

Дано им помогнеш
ще бъде добре за всички
ПОЗДРАВИ

Raven

Хубаво сте разработили стратегията за снимането, но надали сте забелязали че всичко започна от един мой пост в който говорех заснимки за  МЕЖДУНАРОДНИ конкурси!
Дори го бях сложил в скобички и го бях написал два пъти за да го видите, но явно на Тишомура му беше по интересно да се прави на обиден и от там се почна.

Аз си мисля нещо в тази връзка за следващия конкурс.
Като наближи времето за Коледния конкурс, направо го пропускаме, пускам само коментарната тема за след конкурса и почваме по същество .
Така ще избегнем въпросите от типа "Какъв беше смисъла от конкурса" и ще караме направо по съзидателната част.
Явно от конкурси никой не се интересува, важното е да оревем всичко в темата след конкурса и да стане скандала.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

}|{opukc

Хубаво е, да участва човек само меджународни конкурси и да не разбира чужди езици :-D . Там и негативни критики да има и пререкания относно фотоапарати, джанти, ВиК части на него не му пука - щото и без това нищо не разбира и си мисли, че само хвалествия се ръсят.... *ROFL*
Заболяха ме очите да чета сума ти станици с глупости.
Колеги, забавлявайте се с хобито - няма нужда от излишено натоварване и стрес. :popcorn:

stenli

Винаги ми е "харесвала" фразата...."ти трябваше да направиш това"...е да де, но аз вече направих онова и е късно за това. Вместо в момента да се излива боза върху организирания и изминал конкурс, защо не се спестят идеите за някой предстоящ и да се предложат, когато му дойде времето...ааа забравих, идеите се пазят за СЛЕД - следващия конкурс, под формата на  :-!. Това, че някой се засяга, че аквариума му не е точно за така дефинирания конкурс, може да си извади градивна критика, вместо да се жалва. Но наистина е трудно, да успееш да извадиш позитивното от негативното. Едно и също нещо може да се възприеме по "N" различни начина, въпроса е нагласата, по която се възприема. На мен лично ми действа стимулиращо. Съзерцавайки собственото ми творение си казвам..."брей добре се справям :-)", точно до момента, в който на бял свят не се появят редица аквариуми, които ме връщат в първи клас. Няма как по друг начин да се вдигне нивото, ако не погледнеш на нещата градивно. Е, може да се разсърдя и да не участвам в следващия конкурс. Въпрос на личен избор.

bonelez

Напълно съм съгласен със Стенли.Аз лично не съм обиден на съвършенно никой, дори напротив, благодарен съм за дадената ми възможност да участвам във въпросния конкурс.По-горния ми пост беше свързан със коментарите отностно пропускането до участие на не толкова атратиквни аквариуми.....и се запитах, добре ако се допуснат само 5 аквариума, макар и на световна класа, що за конкурс ще да е това.Аз лично участвам само и единствено за самото участие, за да има повече материал след това да се коментира в тази тема,хахаха...

Поздрави!

miTko

Вижте, на практика конкурса се прави от участниците. Мисля и преди година да беше обявен, пак толкова участници щеше да има...За това се замислете, не може все едни и същи да участваме. Като няма кой да поеме щафетата конкурс и да има ще е празен. А това е лошо. И не е причината в кризата. Май е в начина на мислене и културата на възприемане. Ако нямаме традиции трябва да положим 2 пъти повече усилия. Нищо не е невъзможно да се постигне и с малко средства, това не е рифов аквариум все пак. Преди нямахме нито такъв избор на растения, нито на техника и консумативи, но имаше желание и находчивост. Да изкопираш хубав китайски аквариум, също е вариант, и без друго няма да се получи същото. ;-)
Но като няма желание, нищо няма да се получи. Не е въпросът в насрочване на дата, организиране, система за оценяване и прочее. Това ще е следствие от желанието на достатъчно голяма група хора, които искат да направят нещо.
Има и друго но ще го напиша другата седмица.
Разни мои АКВАРИУМИ 

santah

Хайде пак, същата песен на нов глас...българска му работа. Хайде всички да плюем наред и да омаловажаваме труда на хората и желанието за равитие! Щото ние тва най-добре го можеме(примери много)!

Истината е, че конкурсът е успех. Силно ме радва, че има интерес към него и дано да се увеличава в бъдеще. Благодарности на организаторите и участниците! *privet*
Показаха се много добри аквариуми и такива с потенциал.
Ще споделя малко впечатления:
Bonelez - Този аквариум е един от любимите ми, но в началната му фаза. Целият хардскейп се изгуби сред растенията и чарът му намаля.
Raven - Наличието на риби в този аквариум е голяма грешка(както и други отбелязаха).
Discusfish - Моят фаворит!
wars - Аквариумът е чудесен, но цветовете не.
miTko - Елхичките са номер 1!

Айде със здраве! *DRINK*

Borko7

Тук много се изписа наистина и не мсля, че повечето хора разбират за какво са критиките и коментарите.

Аз не съм прочел едно мнение, което да казва "какъв бе смисълът от този конкурс?". Всички са доволни. Има някое негативно мнене, че повечето аквариуми не били на ниво, но това е без значение. Такова ни е нивото и за начало си е добре.
Имаше коментари "какъв е смислълът от 2 конкурса?", и "какъв е смисълът от конкурс за обикновен аквариум?" с което и аз съм съгласен. Не виждам защо някой ще се обижда ако се махне коледният конкуррс. Хората, които прохождат в акваристиката и нямат красиви аквариуми за конкурс, трябва да го осъзнават и да се стремят (ако имат желание) да направят по-добри.  Ако не - има къде да си покажат акваруимите и да получат съвет и коментар - в своя профил. Аз, както вече писах, очаквам критика от този конкурс. В коледния обаче нямаше. Там и оценяването бе на друг принцип и се получи много необективно, безполезно и безмислено.

Да обобщя: по-добре да има 1 конкурс - Великденски, с идеята да е основно за акваскейп; всеки който иска да си публикува аквариумите; да се оценяват по определени критерии, както сте направили и сега и да има коментари. Така от 100 участника живот и здраве, ще има поне топ 10 хубави аквариуми на ниво, а останалите ще видят какво означава акваскейп. Ако има достатъчно участници могат да се направят категории напр. голям / нано / биотоп. Освен това времето е избрано идеално - след зимата, когато хората имат повче време да си стоят вкъщи и да занимават с аквариумите и преди конкурса на АДА.


I don't know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve

Raven

Това което предлагаш е хубаво и по принцип аз съм съгласен да има само един акваскейп конкурс, да кажем Коледният.

Но..

До сега в Коледният конкурс имаме общи аквариуми, акваскейпи, биотопни /цихлидарници/ и морски с евентуална идея и за категория палудариуми.

Тях трябва ли да ги премахнем като категории за да остане само акваскейпинга?
Все пак ние сме форум за обща акваристика а не акваскейп форум.

Ако премахнем тези категории от конкурса изолираме една много голяма част от акваристите, не ми се иска да има втора тема подобна на тази с въпроси "Какъв е смисълът от акваскейп конкурс, при условие че имаме само десетина акваристи с акваскейпърски интереси?"

Напълно съм съгласен и с това за коментарите, основната идея с която аз си пуснах тук аквариума е да получа критики и препоръки за промени с евентуалната мисъл да променя каквото мога за оставащите ми два месеца и да се пробвам да пусна аквариума на АДА.
Стига да преценя от коментарите че става за нещо и да видя дали ще може да се промени нещо към по добро.

Интересува ме как е хардскейпа, как са подредени камъните, каква е общата композиция, има ли някаква симетрия...
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

phoenix9040

Цитат на: Borko7 - 31.03.2010 16:12
Тук много се изписа наистина и не мсля, че повечето хора разбират за какво са критиките и коментарите.

Аз не съм прочел едно мнение, което да казва "какъв бе смисълът от този конкурс?". Всички са доволни. Има някое негативно мнене, че повечето аквариуми не били на ниво, но това е без значение. Такова ни е нивото и за начало си е добре.
Имаше коментари "какъв е смислълът от 2 конкурса?", и "какъв е смисълът от конкурс за обикновен аквариум?" с което и аз съм съгласен. Не виждам защо някой ще се обижда ако се махне коледният конкуррс. Хората, които прохождат в акваристиката и нямат красиви аквариуми за конкурс, трябва да го осъзнават и да се стремят (ако имат желание) да направят по-добри.  Ако не - има къде да си покажат акваруимите и да получат съвет и коментар - в своя профил. Аз, както вече писах, очаквам критика от този конкурс. В коледния обаче нямаше. Там и оценяването бе на друг принцип и се получи много необективно, безполезно и безмислено.

Да обобщя: по-добре да има 1 конкурс - Великденски, с идеята да е основно за акваскейп; всеки който иска да си публикува аквариумите; да се оценяват по определени критерии, както сте направили и сега и да има коментари. Така от 100 участника живот и здраве, ще има поне топ 10 хубави аквариуми на ниво, а останалите ще видят какво означава акваскейп. Ако има достатъчно участници могат да се направят категории напр. голям / нано / биотоп. Освен това времето е избрано идеално - след зимата, когато хората имат повче време да си стоят вкъщи и да занимават с аквариумите и преди конкурса на АДА.




Абсолютно съм съгласен с Borko7 и е странно ,че зададох някои за мен лично важни въпроси а отговор никакъв. А за това да има категории общи аквариуми,кваскейпи, биотопни /цихлидарници/ и морски с евентуална идея и за категория палудариуми. Мисля ,че единственото логично разделение е между морски и сладководни,съответно и различните литри. Иначе малко се размиват категориите. А за идеята за голяма част от хората ,че ще останат изолирани ,тук е време организаторите да си зададът въпроса за какво го правят ? ДА има участници или за да се развива по някакъв начин акваристиката.Аз лично смятам ,че ако се остави конкурс с обищи аквариуми ,смесен и там еди какъв си е нелепо особено с оглед на победителя от коледния конкурс ,мое мнение чист акваскейп (нищо лошо много добър аквариум) но не за тази категория.
1.14. Забранява се рекламирането на търговски сайтове във форума на aquariumbg.com! Спонсорите имат собствени раздели за тази цел.

NO CARRIER

Ако някой не го устройват конкурсите да не участва.

Ако някой завижда, че не може да направи хубав аквариум - да си мълчи и да се учи от останалите.

Ако някой иска да ни каже, че всичкият труд, който сме хвърлили, е  на вятъра - да си гледа работата.   *MODERATOR*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.