• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 14:09

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

въведение в света на аквариумните рибки

Започната от LiliBg, 12.05.2010 14:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

LiliBg

Здравейте ! Надявам се да съм улучила форума,в който да пусна темата.
Искам да гледам рибки и доста прочетох тук във форума както и в 1-2 книжки на Продак. Но за да не изпусна нещо ще се радвам да ми помогнете. Имам 15литра аквариум , днес си взех помпа , термометър и еко настилка. Сложих вода в аквариума и я чакам да достигне градусите си около 26 доколкото прочетох и така вече да настанявам рибките в нея. Искам да гледам рибки от рода на Данио , Скаларии, Кили , Тетри и  Хелери. Водата обаче никак ама никак не е бистра какво мога да сложа в нея ? Не искам рибките които си взема утре да умрат :) Надявам се да ми помогнете ,защото тепърва ще се задават много въпроси. :)

Alexfield

Прочети тази статия:
http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=articles&n=8
Както пише там: не си взимай скаларии за този обем. Аз бих ти препоръчал 5-8 дребни рибки (гупи) като при 8 възрастни риби този аквариум е вече претоварен.

Също така не бързай да купуваш рибки. Прочети първо тази статия:
http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=articles&n=4

Успех с хобито  *THUMBS UP*
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Etilena

Според мен като за начинаещ акварист не се хвърляй в екзотични и претенциозни риби. Живородки са добър вариант и могат да се комбинират помежду си. Но преди да се е избистрила водата и да си сложил растения не пускай риби. Може да си сложиш например двойка молинезии и  двойка плати. Рибите, ако им е добре раждат нон-стоп и като поотраснат рибетата ги пускащ в "продарявам" за 2-3 лева. Малките аквариуми са много нестабилни Всяко мръдване е фатално. Ако водата е мека, каквато е в София намери си варовиков камък.

JEM

Ако искаш да гледаш такива риби и то в такъв малък аквариум и искаш да ги пуснеш веднага"като се покачи температурата"значи нищо не си прочел!!!Поразрови се малко из форума има много изписано за начинаещи и стартиране на аквариум .Поздрави*bg*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Fimages%2F852%2F6799852C.jpg&hash=f2353be992cf54bc4f05d0515acf68d5dedde1e7

LiliBg

Не със сигурност няма да пускам такива риби, първоначално ще пусна гупита и хелер,а по нататак като взема големия аквариум ще започна с ДАнио и Скаларии и т.н.  Не ми се искаше да гледам гупита , но по-добре така докато свикна да ги гледам, че после да ми е по-лесно с другите риби. Водата днес е вече 6 , и е 24 градуса . Сложих вътре растения и една декорация , само да попитам ... помпата постоянно ли да е включена?

Bolta

Цитат на: LiliBg - 13.05.2010 11:02
само да попитам ... помпата постоянно ли да е включена?
Да.

LiliBg

сложих 2 женски гупита и 1 мъжко .... обаче стоят само на повърхността в единия ъгъл и край ..... каква е причината според вас ?  Възможно ли е за тоя малкия аквариум да е силна помпата ?

Alexfield

Възможно е да е силна, възможно е да е слаба. Това никой тук няма как да ти каже. Все пак не сме медиуми.
Опиши каква е тази помпа. Ако не можеш да опишеш, пусни една снимка - поне да има върху какво да гадаем.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.