• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 21:50

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Въпрос за риби.

Започната от kaloqn_0998, 21.05.2014 12:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kaloqn_0998

Здравейте! Става въпрос за рибките от вида Electric Blue Ram, за които никъде не намерих информация. На цвят са много красиви светло сини. Искам да попитам какъв размер достигат? Могат ли да се гледат заедно с риби от същия вид или друг? Колко от тях могат да се гледат в 20л аквариум? Колко трябва да е температурата на водата? И въобще всичко което се сетите за тях. В магазина казаха, че те са най-скъпите по 5 лв. риба. Но понеже съм им редовен клиент, ще ми ги дадат на цена от 4 лв.

mario_gg

http://aquariumbg.com/fish.php?fish=625 това са моите които имам от същото семейство са като тези който си показал и предполагам че иформацията е сходна или същата.
Имам ги от 1 година , стигнаха до 6см на шестия месец и толкова , полово зрели са и въобще не са предирчиви към вода и храна . Единственото което мога да ти препоръчам е да не им слагаш силна светлина .... не им действа добре.

_Kirilov

Колега , не живеят много дълго време рамирезитата за съжаление ... не им понася мн рязка смяна на параметрите на водата - въобще кекава риба си е .
Иначе в 20л аквариум няма как да ги гледаш . За препоръчване е от 50 нагоре и то 1 двойка само .Аз гледах в 80литра 2вдойки на максимален размер 6-8см с перките и пак им беше тесен аквариума защото са териториални риби.

kaloqn_0998

Аха ще се ориентирам към друг вид тогава. Какво мога да гледам в 20л?

Caxapa

Скариди или Бета..или 2-3 Гупи