• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.04.2024 07:37

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Въпрос за Галактическа микро расбора

Започната от p4akaroff, 07.09.2008 23:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

p4akaroff

Здравейте, сдобих се скоро с Галактическа микро расбора, някой може ли да ми каже дали тази рибка е миролюбива?, още е много страхлива и немога да разбера какво се случва в мое отсъствие. Имам скарида red chery, размножава се успешно и се притеснявам расбората да не напада малки скариди докато ме "няма" ???.
Visit my Blogger Profile http://greenyworks.blogspot.bg/

rakim

Малките скариди са микроскопични,няма риба която да не ги яде вклиучително и разбората.Изключение правят анцитруси,отоцинклус и др с видоизменени усти ;-)
540л Южна Америка

FHM

Цитат на: marty1993 - 07.09.2008 23:25
*offtopic

Я разкажи малко повече за нея, от къде с сдоби и на каква цена (на ЛС)
В софия в магазин воден свят на дондуков има по 5лв/бр.
(Дано не се приема като реклама)

plufkata

p4akaroff, MICRORASBORA SP. GALAXY с размер до 15мм (но не и в аквариум) се съмнявам, че ще обръща внимание на бебета ред чери, който все пак са 1-2мм и се крият и плуват доста добре. Ако има достатъчно укрития и растителност в аквариума, няма да има проблем със скаридките. Може да попиташ iek, как успешно отглежда чери и тетри в един 40 литров аквариум, а бебета оцеляващи и растящи има много.
Относно MICRORASBORA SP. GALAXY, от личен опит не мога кажа, но съм виждал в магазина на Ицо (aquasaurus) и той ги гледаше с bee shrimps и bamboo shrimps. Миролюбива и спокойна рибка, красива, но супер дребна.
p4akaroff потърси из форума или в нета, има доста информация.  *THUMBS UP*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fmy.mondozoo.com%2Fmondozoonfs%2Fc4d62c435bf6645b376630a02d788cdb.png&hash=cce78ead0a39a4220faeda36af2518f1c0d0d25c

iek

 *offtopic Тетрите са Hyphessobrycon amapaensis , доста скучни са , сложих ги при скаридите, за да не ме питат гостите "а къде са рибите".

jommy

Вече се нарича перлено данио, ето форум само за тази рибка, има много информация, включително и за развъждане http://www.celestialpearldanio.com/

И аз гледам стадо/пасаж от 7 рибока с ред чери, но нямам информация още относно поколението на ред чери. Но като ги гледам колко са страхливи едва ли, ще има проблем. Сложи повечко явански мъх нищо чудно след време след някоя смяна на вода да хбърлят и хайвер - това със смяната на вода е във връзка с дъждовните периоти при който след като е намаляло количеството на вода се е повишило, щуротия някаква :). Ще видиш във форума по горе има доста описани такива случай на хора който случайно дори са ги развъдили.