• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.03.2024 10:59

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Въпрос относно сомовете от група L

Започната от rakim, 13.03.2010 22:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rakim

Интересува ме сомчетата от групата L,които не са много срещани тук може би заради цените,дали са естествени видове или от резултат на селекции?
540л Южна Америка

nikolaytoshev

Ами тези L-ове, които продава mi6okalkana са естествени видове, защото срещу името им пише "Wild". Не съм много запознат дали има селекции на тези сомчета.

jordanM

Всички видове "L", са естесвени, но са скъпи, защото много трудно се размножяват или не се разможават в аквариумни условия.
Много малък процент са развъдени в изкуствени условия.

suntsu69

Доста пресилено изказване.

santah

Конкретизирай...кои по-точно те интересуват?

rakim

Интересуват ме общо взето дали са естествени видове или плод на селекции,не питам за никой конкретно.suntsu69 какво имаш в предвид?
540л Южна Америка

suntsu69

Естествени са, не са плод на селекции. По-голямата част се размножават в аквариум. Някои по подобие на анциструсите, някои при по- специфични условия. Виж israquarium.co.il и planetcatfish.com .

nikolaytoshev

Цитат на: suntsu69 - 14.03.2010 11:50
Естествени са, не са плод на селекции. По-голямата част се размножават в аквариум. Някои по подобие на анциструсите, някои при по- специфични условия. Виж israquarium.co.il и planetcatfish.com .

Сигурен ли си, че се размножават в аквариум? Аз съм виждал само диви видове. И, ако се размножават в аквариум, защо тогава са толкова скъпи?

santah

Скъпи са, защото са дивоуловени и докато стигнат до нашите аквариуми обикалят света. Не са пасажни и не се ловят с хиляди като неоните.
Раким май се насочва към пресъздаване на биотопа на скалариите.  *BRAVO*
Ето го твоето четово - цък
Има посочени и местообитания, размножаване и тн.
Тези рибки много ще се накефят на корените в твоя аквариум. :-D
пп. Естествени видове са, дори и да има хибриди ще ги познаеш по цената.



killiman

Ценообразуването при тези рибки е доста сложно. Първо, взимат се диви риби, които и без това са доста скъпи. При тях не е достатъчно да вземеш 2 рибки и да имаш гаранция, че ще "проработят". Взима се група от 12-15 риби като минимум. А при дивите риби винаги има шанс да са заразени, като понякога смъртността може да достигне и 100%. Да приемем, че всичко с новозакупените диви риби е наред. След това ни трябват 3-4 години отглеждане при някои видове, за да започнат да проявявт интерес един към друг рибите от различните полове. И накрая двойката като хвърли (ако въобще хвърлят) 10-12 зърна, половината от които е много вероятно да се развалят - мисля, че на всички им става ясно защо рибките от тази група държат една сравнително висока цена.

rakim

Ясно изясни ми се картинката :-)
540л Южна Америка