• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 23:27

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Тази комбинация и съотношение добри ли са

Започната от jark, 05.09.2006 10:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

jark

Променена:

1 двойка Papiliochromis ramirezi ( тях си ги имам )
6 рибочета Pelvicachromis pulcher ( и тях ги имам )
и мисля да прибавя
4 Pterophyllum (Скалария)
3-4 Ancistrus

и да ми препоръчате някакви обитаващи горните слоеве

В аквариум 140 литра. В който мисля да има малко растения ( не холандски ).

Въпросът ми е тези които мисля да добавя ще се разбират ли със сегашните ми, като съотношение мъжки/женски добре ли е, добре ли ще са в 140 литровият и дали ще ги намеря в София.

п.п. приемам всякакви препоръки

jark

дано поне в магазинът ме ориентират  :(

abaro

Ще се опитам да ти отговоря, доколкото имам познания.
Borelli едва ли ще намериш. Ако видиш някъде свиркай силно за да се чуе в Бургас.
140 л добре, но с тези апистограми и микрогеофагуси ако нямаш достатъчно добре подреден аквариум - много укрития, много групи растения - мисля че ще настане голям бой. Например аз имам в едино аквариумче двойка рамирези и двойка какаду - мъжкия рамирези дори не разрешава на какадуто да се храни. И той не яде, но и на другите не дава. Няма поражения но апистограмите са непрекъснато навряни под филтъра или под някое растение.
Така че според мен аквариум основно с dwarf цихлиди трябва да е много внимателно нареден за да има укрития за всички апистограми, но да има и свободно място за плуване на микрогеофагусите. Това може да стане и постепенно (според мен) но задължително сложи поне 3-4 групи растения, които да са своеобразни граници между териториите на отделните риби.
Дано съм бил полезен.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

jark

да и то доста - щото инак утре щях да отида и да си взема които ги има

мерси, а ще ми препоръчаш ли някои други цихлиди които мога да гледам с тези които имам ( 1 двойка Papiliochromis ramirezi и 6 рибочета Pelvicachromis pulcher )

п.п. вече ми обясниха какво и колко мога да сложа. Спрях се на тези които имам + 4 скаларии + 10 неонки

doncamillo

Скаларии+Неон е много лоша комбинация,недей...едно че скалариите ще гонят неоните,друго че неоните искат мека,леко кисела вода....
420л Малави М'буна F1
400л Малави Утака
190л Танганайка

rookie_gyn

Бе те и скалариите могат да живеят мека, леко кисела вода. От комбинацията на неона ще му е най-гадно. Скаларията ще си го хапва. Даже и да не го изяде буквално то стига да го лапне и изплюе и колко му е на неона pop  rip

jark

значи без неон, а с гупички - по-добре ли ще е

или предложете ми какво друго да е

още несъм ги взел - най-вероятно събота или понеделник

rookie_gyn

И гупи не е добра идея. Живородките е желателно да се гледат само със живородки. Можеш да пуснеш едно стадо от 7-8 Коридораса / който вид най- много ти харесва на теб/ и няколко анциструса. Смятам, че с тази комбинация няма да имаш проблеми.

jark

да анциструси може да пусна, но за някоя горно плуваща ме интересува, тъй дъното ще бъде достатъчно населено от рамирезито, крибензисите и анциструса

rookie_gyn

Той анциструса не плува само по дъното. А пък не виждам сомовете какво ще пречат. Можеш да пуснеш няколко карнигели. Те се придържат изцало в горния слой и живеят в същите условия като всички гореизброени рибки /апистограми, папилохромиси, скаларии/.

jark

Цитат на: "rookie_gyn"Той анциструса не плува само по дъното. А пък не виждам сомовете какво ще пречат. Можеш да пуснеш няколко карнигели. Те се придържат изцало в горния слой и живеят в същите условия като всички гореизброени рибки /апистограми, папилохромиси, скаларии/.
за рибите по дъното ми казаха, че крибензисите много ще гонят другите обитаващи долните 2 слоя, и че тези които имам крибензиси и рамирези ще са достатъчно, но мисля, и че 3-4 анциструса няма да пречат.

Карнигелите са интересни, може от тях да сложа. А колизи мога ли да сложа, че много ме кефят.  Ако се сетиш и някоя друга кажи  :D .

Мерси за бързите отговори :D .

rookie_gyn

Не е добра идеята с колизите. Като изключим крибензисите, всички останали рибки са южноамерикански. Затова е по- добре да си останат само такива.

jark

Цитат на: "rookie_gyn"Не е добра идеята с колизите. Като изключим крибензисите, всички останали рибки са южноамерикански. Затова е по- добре да си останат само такива.
Значи ще оставя тези които съм написъл. Мерси много за отговорите.