• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 13:48

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

селективно размножаване при живородките

Започната от Gad_Man, 17.11.2011 20:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Gad_Man

Както е известно живородките могат да раждат няколко пъти без мъжки.А според някой книги които съм чел са възможни от 6 до 12 раждания без мъжки.Тук из форума чета как някой колеги си харесват възрастна женска и мъжки и ги кръстосват.. звучи ми глупаво и безсмисленно, защото едвали всички малки ще са от избраният от нас мъжкар.Известен ми е само един метод за кръстосване който според мен работи.
Когато младите рибки навършат 2-3 седмици (отнася се за гупите) се оглеждат внимателно и тези с петно отзад на коремчето се отделят, те са женски и по този начин си остават "девици" докато не им пуснем мъжкар и така те могат да участват само в една кръстоска.Ако не съм прав поправете ме.

Caxapa


Gad_Man

Цитат на: Caxapa - 17.11.2011 20:47
*BRAVO* Откри топлата вода./

Надявам се това означава че разсъждавам правилно ;-)

Mirobg

Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Boromir

Аз пък не съм много-съгласен!!! Първо, даите да оправим понятиата,  какво е ,,кръстосване" , ,,въдене"  и ,,селектиране,,? Защото, в един момен се говори за селекция, после че това е правилният начин на развъждане ,а после явно става въпрос за подбор . Доста е объркано, вижда се някаква насока на мисълта но в крайна сметка за какво говорим!? Ако, говорим за селектиране както е заглавието, не съм съгласен че само това е метода и че е толкова лесно , особено при гупите където е толкова голяма материя с безброи селекции и безброи часове генно-инжинерски труд!
Shrimp Breeding Lover