• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 12:06

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Златна рибка

Започната от fenkabeta, 13.11.2010 12:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

fenkabeta

13.11.2010 12:18 Last Edit: 13.11.2010 12:25 by Caxapa
Здравейте! Преди 3 дена си взех златна рибка. Имам малък кръгъл аквариум колкото за една рибка. Преди малко търсих филтър но не намерих а намерих CO2 с маркуч и камък пуснах го в аквариума и почна да излизат балончета махнах го и рибката стоеше на дъното и полека се издигаше и пак падаше. А когато я взех обикаляше като луда иначе яде много.Може ли да се е успокоила и ли да слагам ли още CO2 само да не и стане нещо от кислорода.

Асен Евгениев

Цитат на: fenkabeta - 13.11.2010 12:18
Здравейте преди 3 дена си зех златна рибка имам малък кръгъл аквариум колкото за една рибка преди малко търсих филтър но не намерих а намерих CO2 с маркуч и камък пуснах го в аквариума и почна да излизат балончета махнах го и рибката стоеше на дъното и полека се издигаше и пак падаше.А когато я взех обикаляше като луда иначе яде много.Може ли да се е успокойла или да слагам ли още CO2 само да не и стане нещо от кислородал
Нищо не разбрах. Знаеш ли какво е СО2?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Caxapa

Ех...Веднага да спреш подаването на СО2. След това вземи да се позанимаваш малко с химия и да потърсиш какво означава кислород и какво СО2! Това са 2 различни неща , нищо, че и двете са газообразни. След това прочети какво е необходимо на златните рибки като условия за живот в аквариум. Ползвай търсачката в сайта ни или се допитай до Гугъл.

fenkabeta

Ами спряла съм го даже го махнах от аквариума.Дали ще се оправи *SORRY*

Caxapa

Това е все едно да те затворят в гараж в който колите изпускат през аспусите дим и ти  се иска да вдишаш чист и свеж въздух.  Смени  половината вода на рибката с прясна но да е със същата температура като тази която е в аквариума. След това ЧЕТИ..а не задавай повече такива въпроси.

Асен Евгениев

Според мен въобще не е подавала СО2, пуснала е обикновена помпичка за въздух.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

fenkabeta

Ами аз веднага и смених водата.