• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 03:31

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Въпрос за Зелено Лабео с Данио, Тернеция и Суматрански Барбуси

Започната от Dachy, 28.08.2013 19:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Dachy

Привет на всички.
От мнооооого време не съм се занимавал с декоративни рибки, но крастата си е краста и ето, че пак мисля да се отдам на това хоби. Понеже и разбиранията са ми доста старомодни, а и неправилни, от десетина дни чета в тукашни и евро форуми, за технологии и правила при отглеждането на рибки.
Доста прочетох във тукашните форуми, специално за Лабео и съжителство на Лабеото с други рибки и горе долу си сголбих следната картинка ( Зелено Лабео с Данио, Тернеция и Суматрански Барбуси ).
Много ми харесва Лабеото и за това имам мерака да си взема, пък сами да плуват в аквариума, не ми се нрави много.
До колкото успях да разбера от всичко което писано по форума за Лабеото, зеленото е най-мирно за вида си и обикновенно бавно плуваши и воални рибки са мишена и съответно дразнител. Поне това разбрах от темите които открих за Лабеото.
Също така открих и препоръки за аквариума да бъде добре залесен (ако мога така да го нарека) и да се направят укрития (скали, корени и т.н.).
Аквариума и техниката които съм предвидил (съобразно джоба ми ) са: Аквариум: Д-85/см; В-45/см; Ш-35/см; което прави горе долу 130л. Китайско филтърче LP-604F output 1200L/h. Нагревател 200W;
Осветление HDD-800 2 x 24W  и помпа със стена за допълнителен въздух ACO-6603.
Минаха 4 дни от стартирането на аквариума и нещата по моя скромна преценка вървят добре. Растенията си вървят вече, а  и водата се избистри бързо. Спазвам указания които прочетох за светлина и топлина и т.н.
Дано инфото е достаъчно за да добиете картина и да ме посъветвате правилно.
Мога ли да гледам и да се чувстват добре и здрави в този аквариум: 4бр Лабео/ 5бр Тернеция/ 5бр Данио и 3бр Суматрански Барбус общо прави 17 рибки и ако не, какво бихте ме посъветвали (няма да се откажа от Лабеото :D )?
Дано не се налага да гледам само Лабео!!!
Предварително благодаря и очаквам вашите съвети.
Поздрави

pomukal

Само лабео няма да гледаш но може да ти се наложи да гледаш само едно лабео а не 4 както искаш те не се гледат в група само доминантното ще се чувства добре другите ще бъдат постоянно гонени силно териториална риба е ако имаше по голям аквариум може да сложиш и още едно но да имат достатъчно територия която да си разделят а относно другите риби които си избрал няма да имаш проблеми дори и с тернециите които са по бавно подвижни може да направиш 1 лабео 6 даниота и 6 барбуса и 6 тернеции.

andreydemon

Барбуси с Тернеция и Данио не е много добра идея.Барбусите са силно агресивни рибки и ще бият и тормозят до смърт тернецията, а най-вероятно и даниото.Според мен 2 лабеота + 10-15 Барбуса ще е прекрасна комбинация.Поздрави и Успех!!
Да бъдеш втори означава да си пръв от загубилите...А.Сена!!!