• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 16:21

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

С живородките могат ли да се гледат Бети ?

Започната от sa6eks, 08.02.2010 14:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sa6eks

Здравейте, мисля, че темата е в правилния раздел, ако не е поправете ме ! :)
Въпроса е следният имам аквариум 100 литра Г/Д дали мога да пусна при живородките 5-6 бети ?
А и ако може да ми дадете някакво четиво за бетите (трябва ми абсолютно всичко, защото тепърва започвам с бети :) )
Благодаря предварително на отзовалите се !

gipsa

Първо гупите ще са нахапани до смърт , а хелерите ще уморят бетите. Четиво за бетите има в раздел лабиринтови там има много отговори на въпроси на потребителите във форума.Надявам се да съм бил изчерпателен.  :-)

ivan_251

Принципно може да се гледа с някой риби,но предвид нрава на бетите,зависи за кои говориш е по-добре да се гледат сами или мъжки и няколко женски бети.

ivcho0

Прочети повече за бетите и ще разбереш,че те не обичат компанията на други воални рибки.На кратко не търпят да има други красавци в аквариума(както беше казано по-горе гупите ще бъдат убити.  :-P :-) :-) :-) ;-)

Здравков

Ми аз гледам един мъжкар една женска и четри гупи в 50 л. аквариум. Досега не съм виждал четки междо гупите и бетите. *dontknow*  Даже си съжителстват много добре.

reaskol

Оо преди 3-4 години бях направил такава грешка, имах кам 20 гупита и реших да си взема 2 бети, още докато ги пуснах и започнаха да си хапват  :-D особено такива които са по дребнички и млади направо пируваха  :-D много интересно стоят без да мърдат и бавно се приближават до рибката и като я наближат се стрелкат и я гълтат. Тъй че ти решаваш  :-D

Здравков

Много чудна е тази работа. Как може да се обосновете?

Асен Евгениев

Моите бети пък въобще не закачаха гупите. *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Здравков

Цитат на: akapulko - 08.02.2010 19:32
Моите бети пък въобще не закачаха гупите. *THUMBS UP*
Ми и аз за тва говоря. Даже се смея да кажа че се държат много приятелски.  :wink:

valnata

Преди доста време гледах само гупи, и винаги са имали за компания 2-3 бети. Никога не съм имал проблеми.  :-D Трябва да се пробва, защото има някои митове, които подлежат на разбиване. Както барбус и скалария и др... Винаги може да се появи проблем но не е задължително. В пробата му е цаката, и тогава за 15 минути ти става ясно. Ако не се разбират подаряваш единия вид рибки и си готов. *THUMBS UP*

reaskol

Незнам при вас мойте бяха големи хищници, даже си спомнян лятото като ходех на плаж във водата близо до брега плуваха някакви дребни рибки по пасажчета се сабираха, и със пластмасова чаша загребвах във водата и хващах кам 4-5 бройки, после като се прибирах давах на бетите от тия рибки, като ги пусна в аквариума и хварчат направо и бетите си хващат и ги галтаха цели  *THUMBS UP* трицонки май бяха нз

valnata

Ама то това зависи от рибите. Някои гледат скаларии с неони а аз два модела скаларии сменям, и нищо друго не мога да пусна в аквариума. Убиват всяко по-дребна рибка. Имам само анциструси и то на приличен размер, а малките дето пуснах скоро се крият под корена. :-D Там им пускам храна и не смея да го мръдна. Затова му казвам да пробва.  :-D

ivcho0

Всеки аквариум е изключение сам по себе си!!!Ако аквариума е добре залесен и по-голям,несъмнено вътре може да съжителстват бети и гупи,даже познавам хора който гледат две мъжки бети в общ.Като казвам това имам в предвид че аквариума му е 200 л и е добре залесен.

reaskol

Ха еми аз като бях малак си спомням в 40 л. аквариум гледах само мъжки бети сяка вечер като се прибирах от даскало си взимах по една  :-D имах кам 8-9 мъжки без женски и нямаше почти никакви боеве.

nbetta

и аз гледам с бетите и гупи и хелери и лири и досега сам нямал проблеми нападат само малките рибки