• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 01:16

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Рибоците ми мрат .

Започната от n1k3r, 19.01.2011 19:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

n1k3r

В аквариума (50 литра) ИМАХ 2 хелереа 2 губи 2 молинезии и 1 торакатум 7 см. Преди 14 дена точно ги взех и като ги пуснах наблюдавах как ще са. Още 1а 2а ден забелязах, че молинезиите не се движат много все 1 нямат сили да плуват а с другите рибки нямаше проблеми. Мина 1 седмица от тогава и всичко беше 6+ докато смених водата. В аквариума има 45 литра вода мерал съм и источих 10 литра от там и сложих 10 литра престояла вода 6 7 дена. След отнемането на водата на другия ден 1-та молинезия умря. Вчера същата история сичко 6+ смених водата по същия начин и днес 2-та молинезия умря. Това според вас болест ли е или аз нещо правя некадарно ? Имам пуснат вътрешен филтър, нагревател с термореле и специална лумин. лампа 9w и си работят постоянно. Храня ги сутрин 8 9 часа с давния и вечерта към 00 : 00 най късно 1 през ноща им троша 1 гранула. Тази гранула я дават, че е за сомчета със размер на 1 малко хапче е и рибоците ми полудяват като я пусна.

Мисля, че не съм ги прехранвал и затова да мрат.

митко

Дафнията я изхвърли на момента,и гледай някой да не я намери.Много силен алергитик,който дразни стомашният тракт на рибите,и няма никаква хранителна стойност.
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

Татарчев

Цитат...и специална лумин. лампа 9w и си работят постоянно...
Намали светенето на лампата от 24 на 8 часа на ден и както ти е казал колегата, изхвърли дафнията, използвай фирмени храни.
Поздрави.

n1k3r

Осветлението го оставям за 8 най много 9 часа а за дафнията това не го знаех... А иначе имам някакви гранули за сомчета. Тези гранули стават ли и за другите рибки, че имам доста от тях в пликче е. Ще видя утре да взем на "Sera" някоя храна.  ;-)

Асен Евгениев

Тествай си водата.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

wire

1.Рибите винаги са гладни!  ;-) И 5 пъти да ги храниш, най-вероятно пак ще ядат. Аз не съм пробвал, защото не искам да ми измрат рибите. Бившият ми съквартирант беше дал за 2 седмици количество храна, с което аз храня 4-5 месеца и резултат 20 от 20 си заминаха постепенно за 1 месец. Гледай да ги храниш по веднъж на ден, особено тези видове, толкова, колкото изядат за 10-15мин. и веднъж седмично глад. Даже си мисля, че сега трябва малко на диета да ги оставиш.
2. Имаш ли растения и грунд в аквариума?
3. Кога стартитра аквата и кога пусна рибите?
4. Мерил ли си някакви параметри на водата?
Ограничените размери на човешкия мозък не пречат на безкрайната човешка глупост!  *CRAZY*

Trobata

Най-добре махни и гранулите. Надявам се да бъркам, но ако са от тези в пликчетата ги дават за костенурки. И не е нужно водата да престоява 6-7 дни, 24 часа са достатъчни да се изпари хлора.

n1k3r

Аквариума е стартиран на 05.01.2010. Тоест ... напълних аквата с вода и веднага пуснах рибоците вътре. Като взех да чета и разбрах, че е било грешно. Вчера като ми почина 2-та молинезия 2 часа преди това смених каманите с грунд 3-4 мм. Мисля си, че може нещо с фрунда да съм направил. УЖ го преварих 2 3 пати.

wire

Май на доста въпроси си си отговорил сам ;-) А ако си слагал грунд докато има риби, може да си стресирал допълнително рибките. Сложи някое растение  ;-) И направи тестове на водата, измери поне ph.
Ограничените размери на човешкия мозък не пречат на безкрайната човешка глупост!  *CRAZY*

n1k3r

То верно съм си отговорил на някой въпросчета ама то само молинезиите измряха. Направи ми впечатление, че като пуснах филтъра и от тогава немогат да плуват. Бяха доста флеигматични и все 1 нямат сили. Иначе с хелерите, губите и сомчето нямам проблеми. Може да съм улучил болни молинезии или ..  *dontknow*

Tiro

 *offtopic
грешно правилно

губи       гупи
пати      пъти
120л. Гупи, Сае, Звезден Анциструс

Ако искате да получите от мен отговор на въпрос, задайте го на БЪЛГАРСКИ!!!
След като не полагате елементарни усилия, не виждам причина, аз да се напрягам два пъти: първо - да разчета написаното и второ - да потърся отговора.

kirios

Прочети за азотен цикъл защото мисля,че не ти се е завъртял и вероятно още смърт ще имаш.Рибките не се слагат веднага като налееш водата.Препарат за стартиране-бактерии слагал ли си ако не си-сложи малко.Храни съвсем малко сменяй по малко количество вода наведнъж,но може по-честичко.Просто не ти е стабилизиран аквариума. Объркал си датата на стартиране вероятно си имал предвид 05.01.2011 а не 2010,защото в първия си пост си писал,че преди 14 дена си пуснал рибите в аквариума.

7aRaJLeJa

Здравейте приятели!
Днес като се събудих заварих водята леко помътняла.След като се почудх от какво може да е, открих хелера си на обратно и беше започнал да се разлага.Хелера живя една година.Въпросът ми е дали просто му е дошло времето или нещо с аквариума не е наред?И дали трябва да купя някакви дезинфектанти за аквариума.Аквариумът е 15 литра и имаше рибики (с хелера).Храня ги с ICHTIO VIT на Tropical.Температурата е около 21-23 градуса . :)  *HELP* *HELP*
I love fish.

ancitrusa

Колко риби са в тези 15 литра?

Morphined

Цитат на: 7aRaJLeJa - 04.02.2011 10:29
Здравейте приятели!
Днес като се събудих заварих водята леко помътняла.След като се почудх от какво може да е, открих хелера си на обратно и беше започнал да се разлага.Хелера живя една година.Въпросът ми е дали просто му е дошло времето или нещо с аквариума не е наред?И дали трябва да купя някакви дезинфектанти за аквариума.Аквариумът е 15 литра и имаше рибики (с хелера).Храня ги с ICHTIO VIT на Tropical.Температурата е около 21-23 градуса . :)  *HELP* *HELP*

Хелерите се гледат поне на 24 градуса постоянна температура. Не живеят дълго време. Ако е живял една година при теб,а си го купила голям,може да е умрял от старост. Скапаните генерации хелери,така или иначе умират от "старост" (т.е. се износват) за около година.
За болест нищо не мога да кажа,симптоми не си видяла и не си дала информация за аквариума в който живеят ( и какви риби са)