• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 23:58

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

"Златните рибки се отглеждат САМО с други разновидности златни." - Не мисля!

Започната от Толис, 15.07.2012 13:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stilista

Е сега вече можем да коментираме разликата между това да си гледаме рибки и да сме акваристи.Аквариста е човек обичащ природата и спазваш нейните правила,а не както ти казваш на теб да ти харесва.В началото и аз правих твоите грешки но се научих кой е правилния подход.Лошото е че ти искаш да налагащ мнение което би подвело начинаещите акваристи.Опита не идва само с четене а с проба и грешка така че не се ядосвай на моето мнение,защото скоро ще почнеш да узряваш за акваристиката и ти самия да учиш новите за нейните правила.
Поздрави и успех!
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

Толис

easternalien най-разумно и спокойно отговаря. Попринцип чета за всеки един вид.Аз не съм безотговорен човек.Виждал съм повечето рибки в големите си размери на живо.В това число Пангаса (в зоо магазин в кв.Меден рудник - Бургас) и Хипостомуса в бар в Горна Оряховица. Като дойде това време ще се отделят.Другото което е: предполагам, че ще порастнат по бавно, защото много акваристи казват, че рибките растът според размера на аквариума.И пак казвам: не мисля, че се мъчат.

stilista ти също си прав за практиката, но може би както казваш до като не се опаря няма да спазвам т.н. правила. Наистина тук има много профисионалисти,но и те по някога не са прави.Съгласете се с мен. А да налагам мнение...кой съм аз?! хвана ме яд просто за златните "САМО със златни" Няма да се съглася. Мисля, че съм виждал доста аквариуми с големи принцеси които съжителсват с Дискус,Северум и Скалария.
А щом наблягате на това, че рибките биха могли да се мъчат.Добре, по какво да разбера?
Най лесно е да си прост...

dgwrite

Цитат на: Толис - 15.07.2012 20:29
А да налагам мнение...кой съм аз?! хвана ме яд просто за златните "САМО със златни" Няма да се съглася. Мисля, че съм виждал доста аквариуми с големи принцеси които съжителсват с Дискус,Северум и Скалария.
Колега нямаш си елементарна представа за отглеждането на риби но пък даваш компетентни мнения, по добре спри да се излагаш.

Толис

Какво значи елементарна представа? Аз не мисля, че се излагам.Ако може да ми поясниш какво да разбирам под елементарна представа?
Нека да отбележа, че аз нямам претенциите, че съм специалист и т.н. Но прочетох много тук във форума И съм разпитвал за много работи в зоо магазините...Незнам защо казваш, че се излагам?
: 15.07.2012г 20:08ч
Това е Щуката за която казах, че ще я кача по-късно.  ;-)
: 15.07.2012г 20:08ч
Най лесно е да си прост...

terier4o

Цитат на: dgwrite - 15.07.2012 20:40
Колега нямаш си елементарна представа за отглеждането на риби но пък даваш компетентни мнения, по добре спри да се излагаш.

+1  :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs2.rimg.info%2F423f2c9436d6a9d376b4016d3211d9c2.gif&hash=38fb462888e63d5cd40cf419b5536d2abc534ec5

митко

Значи, отваряш тема в която се опитваш да внушиш своята правота, при условие, че не разбираш, ама грам.Хората ти обясняват как става, но ти си държиш на своето.Стигна до там, че ни обясняваш как цихлиди биха съжителствали със златни.Какъв ти е опита с отглеждането на цихлиди?А най-интересно ми е къде видя дискуси и златни на едно място, при необходима разлика в температурата от 10градуса целзии.Казваш, че си чел, но аз не ти вярвам след като държиш на своето.Само с четене не става.
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

easternalien

Още нещо да добавя защо мисля така, както  казаха и някои от колегите. Освен несъвместимоста на някои от рибите, ще дойде и проблема от пренаселването! Златните цапат много, големите видове също. Качеството на водата ще се влоши, ще се покачи нивото на амоняка и съответно намаляването на кислорода и не само. От там ще дойдат болести  и т.н. Ще ти трябват доста чести смени на водата. Не го казвам с лошо, не казвам и че разбирам много, но съм преминал през тези неща.
Колеги, дайте по-спокойно, всички сме минали през това в началото :)
И пак да кажа.....мир и Бира  *DRINK*

Толис

Защо само easternalien говори човешки, а всички други с лошо? След като така настоятелно се опитвате да ме убиждате, защо не изтриете или заключите темата? Нали за това е форум всеки да си изказва мнението и да казва какво е видял и да го показва ако има възможност.Но относно дискус и принцеса - ДА! Видях го това съжителство. Вие сте профеионалисти но защо не искате да признаете, че се случват и невъзможни неща относно различните видове рибки?
Относно размера на рибките пропуснах да кажа че след време мисля да си взема аквариум 400 литра. Отношението Ви е грубо. Това, че разбирате много повече от мен не Ви дава право да казвате, че нямам елементарна представа и т.н.

П.С. когато се регистрира потребител получава автоматично съобщение с теми които е хубаво да прочете(прочетох ги всичките преди да си позволя да пиша). Някой са неактивни (The topic or board you are looking for appears to be either missing or off limits to you.).
Относно по компетентните които са се засегнали-Извинявам се! И моите уважения към повечето които сте се явявали на конкурси и сте постигнали нещо!  ;-)
Най лесно е да си прост...

митко

Не взимай толкова присърце нещата.Всички които писаха в темата ти се опитват да ти помогнат и да те предпазят от грешки.Ако не ги интересуваше, нямаше да пишат.Отношението е подобно защото се опитваш да създадеш конструктивен диалог без да имаш нужният опит.Всички ти обясниха, че тезата ти е НЕвярна, но ти продължи да се държиш за нея като удавник за сламка.Ако не си вземеш поука темата ти ще се превърне в монолог, тъй като хората вече няма да се опитват да ти помогнат защото все едно ще си направиш това което си си наумил.Ако видиш някъде от тези комбинаций от риби, за които  ни убеждаваш, че са нормални, спокойно забрави за този търговец.Просто не искай от него съвет или риби.
Поздрави! *DRINK*
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

Толис

митко окей :) Спирам по тази тема. Ще наблегна на питането :)) Хайде сега да си удължим живота с 5г  *DRINK*
Най лесно е да си прост...