• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 04:30

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с джули

Започната от emityy, 14.07.2012 15:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

emityy

Когато си взех джулито беше много жизнено и игриво и щъкаше из аквариума. От около 5 дена съм забелязала че устата му е чисто бяла някак си е ококорено през цялото време и много се крие в един кораб. В аквариума нямаше други джулита и днес си взех още 4 от същото място, от където е и първото. Забелязах, че въпросното джули е много по тъмно от останалите. В началото отиде при тях за около 15 минути и беше много щастливо, но сега пак започна да се крие в кораба. Водата е чиста и в нея има сол. Помощ !!! :-(




Bolta

Цитат на: emityy - 14.07.2012 15:22
Водата е чиста и в нея има сол.
Как разбра, че водата е "чиста" и защо има сол в нея? *dontknow*
Сигурна ли си, че имаш работещ азотен цикъл?

emityy

1/3 от водата се сменя редовно и се почиства с маркуч част от грунда. Бяха ми казали, че за да се чувстват рибките добре водата трябва да е "по-твърда" и за това се слага сол. А за азотния цикъл всичко от статията е спазено.

HEPOH

Смени малко вода и не слагай повече сол.  :karamse:
Търся мъжки Воален Анц. Албинос

emityy

Направено е днес сутринта.
: 14.07.2012г 16:04ч
Пропуснах да кажа, че мустачките му са изчезнали.  *dontknow*

gogikz

Да попитам и аз нещо тук,за да не отварям нова тема.Преди два дни имах инцидент с едно джули и златна рибка.Златната риба го беше налапала и го размятква в устата си около час пробвах да го извадя но не стана беше се заклещило.По едно време го изплю с изненада установих,че е живо макар и цялото зачервено.Проблема обаче е че опашката му е доста пострадала направо плавника го няма тази ветрилободобната част не цялата и другите му перки са пострадали.Иначе си плува затруднява се май ,но е добре оцеля.Сега въпроса ми е дали ще му пораснат перките пак или ще си остане така?

dgwrite

Още едно потвърждение, че златните се гледат само със златни. Имаш късмет, че златната е жива, защото като ги налапат, коридорасите си забиват шипа на гръбната перка в устата им и златните се задушават. Ако не развие някоя бактериална инфекция и оцелее, перките му ще пораснат.

emityy

Рибите усещат, когато някоя е слаба и я нападат. Така че, ако искаш да не я доубият я отдели от другите докато се възстанови, но да е някъде където е по-широчко за да не се стресира още повече. Възстановяването при всяка рибка е с различна скорост, така че ако е много бавно не се отчайвай.  :-)   

gogikz

Веднага след нападението я отделих добре ми изглежда за сега само дано да и порасне опашката,че сега и е трудно да плува.Между другото това с шипа е вярно тъй като се опитах да я извадя от устата и но заяде и се оплаших да не му разраня устата на моя глиган

emityy

Сега и на другите ми джулита устите им станаха бели.. но те поне за сега имат мустачки  :-(